Neděle, 2 červnaVítejte na českém hodlerském webu!

CEO JPMorgan Chase Jamie Dimon varuje investory, že americkou ekonomiku ohrožuje několik protivětrů

Jamie Dimon naléhá na investory, aby se vyvarovali „falešného pocitu bezpečí,” protože věří, že je v rámci možností, aby americká ekonomika byla v příštím roce svědkem prudkého poklesu.

Generální ředitel JPMorgan říká, že americká ekonomika si letos vede dobře se silnými spotřebitelskými výdaji, nízkou nezaměstnaností a obchodováním na akciovém trhu blízko rekordním maximům, ale investoři by neměi usínat na vavřínech,

Dimon varuje, že síla ekonomiky je většinou tažena fiskálními výdaji, které podle něj nakonec povedou k oživení inflace. Jmenuje také pět protivětrů, které by mohly v roce 2025 způsobit tvrdé přistání.

Snažím se říct, jaký je rozsah možných výsledků? Loni a letos bych upozornil na stejné problémy: obrovské množství fiskálního deficitu, obrovské množství QE (kvantitativní uvolňování). Spousta věcí v budoucnosti je inflačních: zelená ekonomika, opětovná militarizace světa, samozřejmě deficity […] kam až oko dohlédne, a geopolitika.

To vše mě staví na stranu opatrnosti, že se věci nemusí vyvíjet tak dobře, jak lidé očekávají, ale šance na měkké přistání trh tak nějak oceňuje na 70 %. Myslím, že je spíše poloviční.

Jako byznysman se na to všechno snažím být připraven a jen trochu opatrný. Připadá mi to trochu jako 70. léta a upozorňuji spoustu lidí, že v roce 1972 to vypadalo docela růžově. V roce 1973 to růžové nebylo. Nenechte se tedy ukolébat falešným pocitem bezpečí, protože dnešek vypadá dobře a zítřek bude v pořádku.

V roce 1973 vstoupila americká ekonomika do období recese za doprovodu vysoké inflace a vysoké nezaměstnanosti. Ekonomika nevykazovala známky oživení až do roku 1975.

Další:

Ripple zamítá žádost SEC o pokuty ve výši 2 miliardy dolarů a tvrdí, že nezaplatí více než 10 000 000 USD

Donate

Máte rádi hodlerský web a rádi byste nás podpořili? Navštivte sekci pro přispěvatele a pošlete nám spropitné v BTC.

VÍCE ZDE

Disclaimer

Kryptoměny jsou spojeny s rizikem finanční ztráty. Vstupem na stránky Kryptohodler.cz souhlasíte s podmínkami!

VÍCE ZDE

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *