Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jihlavským Heulosem opět proběhnou světlušky

/
/
/
189 Zobrazení



Noční běh pro Světlušku se v Jihlavě uskuteční ve čtvrtek 16. května. Veškerý výtěžek ze startovného půjde projektu Nadačního fondu Českého rozhlasu, který pomáhá těžce zrakově postiženým.

 Zájemci se mohou stále registrovat online. Možné to bude ale i na místě.

I letos je na výběr ze dvou běžeckých okruhů – malý tříkilometrový a velký cca pětikilometrový. „Při tomto běhu ale nejde o rychlost, ale spíše o zážitek a chuť pomáhat druhým, konkrétně lidem se zrakovým postižením,“ uvedla Hana Marhanová z Českého rozhlasu Vysočina.

Startovné stojí i letos 500 korun. „Z toho jde 250 korun do veřejné sbírky Světluška na přímou pomoc těžce zrakově postiženým a dalších 250 korun je příspěvkem do projektu na to, abychom mohli přijmout podporu transparentně a účelně rozdělit, a také na vlastní služby Světlušky,“ uvedla ředitelka Nadačního fondu Českého rozhlasu Gabriela Drastichová.

Startovní balíčky jsou připravené pro všechny. Kdo se zaregistruje včas, může si vybrat ze dvou variant – vak na záda s čelovkou, nebo vak se sportovní čelenkou.

Samotný běh startuje 16. května ve 21.00, areál letního kina se však zájemcům otevře už o dvě hodiny dříve. Příchozím zahraje Karel na nákupech a večerem budou provázet moderátoři Českého rozhlasu Vysočina Hela Dvořáková a Robin Šalamon.

  • Facebook
  • Twitter