Biskup Krzysztof Włodarczyk: Satan dnes útočí na základy spoločnosti – na kňazstvo a manželstvo -

Biskup Krzysztof Włodarczyk: Satan dnes útočí na základy spoločnosti – na kňazstvo a manželstvo


30. apríla 2024
  Krátke správy

„Satan dnes útočí na základy – kňazstvo a manželstvo. Pretože vie, že ak sa mu podarí otriasť základmi spoločnosti, otrasie celým národom. Robme si svoje a nenechajme sa oklamať,“ povedal biskup Krzysztof Włodarczyk.

Ilustračný obrázok, zdroj: wikimedia commons

Ordinár inauguroval slávnosť 100. výročia bydgoszczskej farnosti Panny Márie Ustavičnej pomoci v Szwederówe, farnosť vybudoval 1. mája 1924 kardinál Edmund Dalbor. Niekto by povedal, že to bolo krásne obdobie. Neboli mobily, televízia, internet, život bol pokojnejší až romantický, jednoducho krásna idylka.

Ale nebolo to tak. Boli iné problémy, ktoré bolo treba riešiť, avšak možnosť globálne kontrolovať spoločnosť nebola tak obludne rozvinutá ako dnes. Životom predkov sa však môžeme nechať inšpirovať – v mnohom mali totiž triezvejší a lepší pohľad na svet, ako ľudia dneška.

Biskup Włodarczyk pri analýze súčasnej situácie dodal, že Satan momentálne útočí na základy kňazstva a manželstva, pretože Satan vie, že ak sa mu podarí otriasť základmi spoločnosti, otrasie celým národom.

„Robme si svoje a nenechajme sa oklamať. Bez ohľadu na to, čo sa dnes vo vzdelávaní navrhuje, hľadajme pravdu. Nové hrozby však nebudú môcť zatieniť našu nádej. Je to Ten, koho nosí Mária – Ježiš – jediný Vykupiteľ človeka. Je nám k dispozícii vo sviatostiach v našom farskom spoločenstve. Každý je pre Neho dôležitý. S každým z nás má plán. Preto je dôležité budovať vzťah s Ježišom,“ povedal biskup Włodarczyk.

Katolícka Cirkev okrem iného o rodine hovorí:

2205 Kresťanská rodina je spoločenstvom osôb, znakom a obrazom spoločenstva Otca a Syna v Duchu Svätom. Jej plodivá a výchovná činnosť je odrazom Otcovho stvoriteľského diela. Rodina je povolaná mať účasť na Kristovej modlitbe a obete. Každodenná modlitba a čítanie Božieho slova posilňujú v nej lásku. Kresťanská rodina vykonáva evanjelizačnú a misionársku činnosť.

1666 Kresťanská rodina je miesto, kde deti dostávajú prvé ohlasovanie viery. Preto sa rodina právom volá „domáca cirkev“, spoločenstvo milosti a modlitby, škola ľudských čností a kresťanskej lásky.

2207 Rodina je prvotná bunka spoločenského života. Je prirodzeným spoločenstvom, v ktorom sú muž a žena povolaní k darovaniu seba v láske a v darovaní života. Autorita, stálosť a životné vzťahy vnútri rodiny tvoria základy slobody, bezpečnosti a bratstva v rámci spoločnosti. Rodina je spoločenstvo, v ktorom si už od detstva možno osvojovať morálne hodnoty, začať uctievať Boha a správne užívať slobodu. Rodinný život je uvádzaním do života spoločnosti.

Nedajme si rodinu morálne zničiť alebo vziať. Žiadni singles a hedonistické animálne modernistické hýrenie nie je riešením.

Čo sa týka manželstva:

1603 „Dôverné spoločenstvo manželského života a lásky… ustanovil Stvoriteľ a vybavil vlastnými zákonmi… Sám Boh je pôvodcom manželstva.“ Povolanie na manželstvo je vpísané do samej prirodzenosti muža a ženy, ako vyšli zo Stvoriteľových rúk. Manželstvo nie je čisto ľudská ustanovizeň, hoci v priebehu storočí prešlo početnými zmenami v rozličných kultúrach, sociálnych štruktúrach a duchovných postojoch. Pri týchto rozdielnostiach sa nemá zabúdať na spoločné a trvalé črty. Hoci sa dôstojnosť tejto ustanovizne neprejavuje všade s rovnakou jasnosťou, predsa len vo všetkých kultúrach jestvuje určitý zmysel pre veľkosť manželského zväzku, lebo „blaho človeka a ľudskej i kresťanskej spoločnosti úzko súvisí s priaznivým stavom manželského a rodinného spoločenstva.“

BK

Zdroj: pch24.pl, titulný ilustračný obrázok, zdroj – wikimedia commons

***

Portál Christianitas.sk svojim čitateľom odporúča:

Kniha Obraňujme vyšší zákon s podtitulom Hnutie LGBT a obrana kresťanskej morálky kolektívu autorov Americkej spoločnosti pre obranu Tradície, rodiny a vlastníctva (TFP) dáva čitateľovi jednoznačnú odpoveď na otázku: Prečo musíme odmietať „sobáše“ medzi ľuďmi rovnakého pohlavia ako aj požiadavky homosexuálnej loby?

K tejto obsahom pozoruhodnej knihe napísal príhovor otec arcibiskup Mons. Ján Orosch, z ktorého zacitujme: „Táto hlboká pravda, ktorá je uvedená v predstavovanej knihe o skutočnosti homosexuálnej revolúcie, pozorovateľnej na celom svete, dokonale ilustruje realitu vzbury hriechom poznačeného človeka, voči svojmu Stvoriteľovi.

A slová z recenzie doc. RNDr. Vladimíra Palka CSc.: Ak sa chcete zoznámiť s knihou, ktorá opisuje úspešnú históriu, taktiku a stratégiu hnutia, a vyzbrojuje čitateľa argumentačne do zápasu proti ideológii LGBT, potom odporúčam knihu „Obraňujme vyšší zákon“.

Uvedenú knihu si môžete objednať na adrese:

https://www.christianashop.sk/obranujme-vyssi-zakon/

V našom e-shope si však môžete objednať vo výraznej zľave aj ďalšie zaujímavé tituly – viac informácií na našej stránke christianashop.sk/.


PODPORTE PORTÁL CHRISTIANITAS

Váš príspevok je životne dôležitý pre udržanie a ďalší rozvoj portálu.
Prosíme Vás, podporte nás sumou:

5 € 10 € 20 € 50 €

Bráňme spolu vieru, rodinu a vlasť!

PDF (formát pre tlač)

Najnovšie články

Bazilika Bom Jesus v indickej Goi uchováva ostatky sv. Františka Xaverského

Mimoriadna správa: Vatikán vydal nové usmernenia ohľadom nadprirodzených zjavení

Slovenský misionár v Mozambiku pre Fatimu TV: „Čo pre nás robí Marián Kuffa, to je na nezaplatenie“

Modlitba kňaza za uzdravenie premiéra Slovenska