HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Transfuzka plná uniforem. Příslušníci IZS darovali krev

Záchranáři všech složek Integrovaného záchranného systému Olomouckého kraje darovali 30. dubna krev a plazmu ve Fakultní nemocnici Olomouc. Na Transfuzní oddělení přišlo více než 130 policistů, hasičů, vojáků, vojenských policistů, záchranářů a samozřejmě také lékařů a sester. 

DSC_0311.jpg

Myšlenka akce nazvané Pomoc2 vznikla v souvislosti s rozsáhlou rekonstrukcí transfuzky. Od poloviny března se zde pracuje v poněkud provizorních podmínkách, které potrvají až do září. „Je to náročné období jak pro nás, tak především pro dárce. Proto jsme velmi vděční za to, že v této kritické době vyslyšely všechny složky integrovaného záchranného systému naši výzvu a společně u nás darovali krev a plazmu,“ vysvětlila zástupkyně primářky Transfuzního oddělení FN Olomouc Alice Entrová.

Video najdete zde.

První dárci se k Transfuznímu oddělení scházeli již od sedmé hodiny ranní. Akci zahájil ředitel FN Olomouc Roman Havlík, který všem zúčastněným poděkoval za ochotu nezištně pomoci pacientům. Jedním z nejzkušenějších dárců byl hasič ze stanice Olomouc Dalibor Joura, který absolvoval 259 odběrů krve či plazmy. „Při mém povolání vidím různé krizové situace, po kterých je potřeba léčba s využitím plné krve, nebo přípravků z krevní plazmy. U našich složek je u příslušníků předpoklad dobrého zdravotního stavu a darování krve je pro nás, dá se říct, skoro povinnost. Jsem pro každou akci, která propaguje bezpříspěvkové darování krve,“ komentoval zkušený hasič z Olomouce.

Ze 132 přihlášených dárců nakonec k samotnému odběru z různých důvodů neprošlo jen šest, z celkového počtu absolvovalo odběr 22 prvodárců.

Foto: FNOL

por. Mgr. Lucie Balážová
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
T: 777 420 107
M: lucie.balazova@hzscr.cz
M: olk.mluvci@hzscr.cz
 

Odkazy do noveho okna

DSC_0245

DSC_0245 

Detailní náhled

DSC_0295

DSC_0295 

Detailní náhled

DSC_0303

DSC_0303 

Detailní náhled

DSC_0309

DSC_0309 

Detailní náhled

DSC_0311

DSC_0311 

Detailní náhled

DSC_0312

DSC_0312 

Detailní náhled

pomoc_na_2_vyska

pomoc_na_2_vyska 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem