Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Rockový majáles v Bystřici nad Pernštejnem zaduní svými kopyty po čtrnácté

/
/
/
234 Zobrazení



Po čtrnácté se v polovině května uskuteční Rock Majáles v lokalitě Zubří země na severovýchodě Vysočiny. Sportovní ovál za Lužánkami v Bystřici nad Pernštejnem bude hostit v sobotu 18. května od 14.00 osm rockových a metalových kapel.

Původně studentská akce přerostla v populární rockový festival, který si postupem času našel pevný termín v diáři rockových fanoušků nejen z Vysočiny. „Náš festival vstoupil do druhé dekády své existence a je postavený na pohodové rodinné atmosféře, jak u vystupujících kapel, tak především mezi návštěvníky Rock majálesu, a proto se sem všichni rádi vracejí, “ uvedl Tomáš Krejčí, hlavní pořadatel festivalu.

Bystřický rockový festival nabízí krásné prostředí s travnatou plochou v klidné části města a dostatek místa, jak pro parkování, tak i pro stanování. Areál je pro návštěvníky festivalu dostatečně prostorný a nabízí veškerý komfort od stánků s občerstvením, regionálním pivem, širokým jídelním menu a nechybí i chill zóna ve velkokapacitních stanech. Oblíbenou atrakcí je i pojízdná kavárna ve tvaru konvice.

Letošní majálesové menu přichystalo rozmanitou nabídku kvalitních tuzemských rockově laděných kapel. Hlavními headlinery jsou crossoveroví Forrest Jump se spřízněnými druhy power melodic deathovou partou Porta Inferi. Obě kapely navazují pokračováním na tour Jeden tým. Forrest Jump jeli v minulosti Monster meeting či jako předkapela populárního Traktoru, přičemž Pepa Morávek působí na hudebním poli například v rockovém uskupení Bohemian Metal Rhapsody, založeném na spolupráci zpěváků a hudebníků. Porta Inferi zase naplnila sály při tour s Panoptiko.

Dalším tahákem jsou valašští milovníci power metal melodií Donor. Kapela představí album Devět křížů a jejich pyroefekty a mnohočlenný zpěv strhnou i neznalé fandy tvrdší, ale melodické muziky.

„Máme radost, že na našem festivalu vystoupí s novým zpěvákem i slovenský Helloween Eufory, kapela se svou charismatickou a přitažlivou modrovlasou bubenicí nenechá nikoho chladným,“ těší se na slovenskou třešinku na dortu Tomáš Krejčí.

Mezi vystupujícími budou i mladé dravé kapely, fanoušci se mohou těšit na Hand Grenade, Metanol či Šamat s charismatickým dámským vokálem i Mirka Horňáka (ex-Titanic, ex-Kern) s kapelou Mylions.

Vstupné na festival v první vlně 250 Kč a příznivci dobré muziky si mohou vstupenky objednat na ROCK MAJÁLES 2024 – Sportovní ovál za Lužánkami – Bystřice nad Pernštejnem – vstupenky (smsticket.cz).

Aktuální informace o festivalu najdete na https://www.rockmajales.cz/ nebo na fb Facebook a IG Rock Majáles (@rockmajales) • Fotky a videa na Instagramu

  • Facebook
  • Twitter