Denník N

Ministerstvo kultúry súhlasí s električkou pred SND, vedenie divadla postoj nezmenilo

Vizualizácia električky pri SND. Vizualizácia – JTRE
Vizualizácia električky pri SND. Vizualizácia – JTRE

Ministerstvo kultúry hovorí, že nevidí dôvod robiť prekážky v rozvoji infraštruktúry v hlavnom meste. Štúdia hovorí, že trať nebude rušiť predstavenia.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Ministerstvo kultúry súhlasí s električkovou traťou pred novou budovou Slovenského národného divadla (SND), ak hluk a otrasy súprav neohrozia prevádzku divadla.

„V prípade, že bude garantované splnenie všetkých podmienok na odstránenie negatívneho dosahu na prevádzku divadla, rezort kultúry nemá dôvod robiť prekážky pre rozvoj infraštruktúry v hlavnom meste,“ skonštatovalo ministerstvo kultúry.

Spravilo tak deň po tom, čo magistrát prezentoval výsledky technickej štúdie, podľa ktorej prejazdy električiek nepokazia zážitok z predstavení v budove.

Naopak, vedenie Slovenského národného divadla má stále pochybnosti.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bratislava

Doprava v Bratislave

Matúš Vallo

Slovensko

Teraz najčítanejšie