Denník N

Real ukázal svoju efektivitu aj Bayernu. Ancelotti po zápase vysvetlil, prečo Bellingham nehral dobre

Vinícius Júnior oslavuje prvý gól do siete Bayernu. Foto - TASR/AP
Vinícius Júnior oslavuje prvý gól do siete Bayernu. Foto – TASR/AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

🏒 Denník N na MS v hokeji: V dejisku sú reportéri Štefan Bugan a Michal Šášky, s ktorými moderátori Pavol Kliment a Jana Sedláková nahrávajú podcast Bugan a Šášky z MS. Každý deň pripravíme aj newsletter 300 slov z MS, ktorý vychádza aj ako podcast. Po každom slovenskom zápase prinášame Panel expertov. Pozrite si hlavnú stránku MS v hokeji.

„Bol to ďalší zápas vyraďovacej časti Ligy majstrov, pri ktorom sa zdalo, že Real Madrid  je na pokraji katastrofy. Potom však predviedol svoj charakteristický comeback,“ napísal výstižne portál The Athletic.

Vo včerajšom prvom semifinálovom zápase španielsky veľkoklub napokon remizoval na ihrisku Bayernu Mníchov 2:2. Nemecký tím počas 90 minút nevyužil niekoľko dobrých príležitostí a k víťazstvu mal bližšie.

„Je to trochu sklamanie. Keď sme sa dostali do vedenia 2:1, mali sme dve alebo tri dobré šance, najmä po štandardných situáciách. Očakávali sme však ťažký zápas. Real Madrid môže potrestať jednou alebo dvoma akciami, ako to aj dnes urobil,“ hovoril po zápase domáci útočník Harry Kane.

Isté rezervy vo výkone svojich zverencov videl po záverečnom hvizde aj tréner Carlo Ancelotti: „Myslím si, že Bayern bol dnes vo svojej najlepšej forme, kym my sme vo svojej najlepšej forme boli len čiastočne.“

Bayern mal prvú veľkú šancu už v 1. minúte, keď však brankára Andrija Lunina nedokázal prekonať Leroy Sané; aj neskôr Real zatlačil pred pokutové územie, ale nedokázal skórovať.

Paradoxne jediný gól 1. polčasu strelili hostia, keď sa presadil po prihrávke Toniho Kroosa brazílsky krídelník Vinícius Júnior. Začiatok 2. polčasu však vyšiel domácim, keď do 57. minúty zápas dvoma gólmi otočili vo svoj prospech.

Chvíľami sa zdalo, že Bavori by mohli svoj náskok pred budúcotýždňovou odvetou v Madride ešte zvýšiť, no napokon si v závere duelu Real Madrid vybojoval penaltu, ktorú premenil dvojgólový Vinícius.

Asistent sa stal jednou z hlavných hviezd večera

Utorkový večer v Allianz Aréne mal hneď niekoľko hrdinov, no na prvý pohľad nepresvedčivý výkon podal na podhrotovej pozícii Realu Madrid Jude Bellingham. Anglický záložník sa nedostal do nebezpečnejšej príležitosti a na trávniku nepôsobil živým dojmom.

Taliansky stratég Carlo Ancelotti na pozápasovej tlačovej konferencii novinárom vysvetlil dôvod, prečo sa Angličan miestami trápil: „Myslím si, že Bellingham sa

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Liga majstrov

Súhrn Ligy majstrov

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie