HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Odlétávající jiskry z hořící hromady dříví zapálily střechu nad hospodářskou částí rodinného domu

Barchov – požár – 30. 4. 15:47

Jednotky hasičů byly zalarmovány kvůli ohlášenému požáru hospodářské části u rodinného domu v Barchově. Požár se podařilo hasičům po příjezdu rychle zachytit a uchránili tak obytnou část rodinného domu. Postupně přitom nasadili celkem pět vodních proudů. Krátce po 16. hodině byla ohlášena lokalizace požáru, dále pokračovaly jednotky v dohašování. Aby byla na místě pro zasahující hasiče dostatečná zásoba dýchací techniky, byl z centrální královéhradecké stanice vyslán protiplynový kontejner. Pomocí nakladače se pak vyvážel materiál z požářiště. Síly a prostředky na místě byly po 19. hodině redukovány a požářiště zůstalo pod dohledem místních dobrovolných hasičů.

Požár vznikl vlivem nedbalosti majitele, který pálil asi 16 metrů od domu hromadu dřevitého odpadu, převážně větve z prořezu. Odlétávající jiskry pak zapálily lepenku na střeše hospodářské části.

Způsobená škoda je odhadnuta asi na 1,5 milionu korun, poškozena byla stodola, dílna, garáž a výměnek, vše včetně vybavení. Uchráněné hodnoty představují asi 4 miliony korun, zejména na obytné části domu. Při události nebyl nikdo zraněn.

Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanic Nový Bydžov a Hradec Králové a JSDH Nový Bydžov, Nechanice, Kosice a Barchov.

Martina Götzová, tisková mluvčí

FOTO: HZS HKK

Odkazy do noveho okna

P Barchov_ (1)

P Barchov_ (1) 

Detailní náhled

P Barchov_ (2)

P Barchov_ (2) 

Detailní náhled

P Barchov_ (3)

P Barchov_ (3) 

Detailní náhled

P Barchov_ (4)

P Barchov_ (4) 

Detailní náhled

P Barchov_ (5)

P Barchov_ (5) 

Detailní náhled

P Barchov_ (6)

P Barchov_ (6) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem