Denník N

Dav sa ide zblázniť z jej dotyku: ako sa z Taylor Swift stal globálny fenomén

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

Napriek tomu rezonujú často práve komentáre o jej priemernosti a obyčajnosti. A toto sú témy, s ktorými sa stretne skoro každá žena.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Autorka je doktorandka v oblasti sociálnej psychológie a fanúšička Taylor Swift 

To, že Taylor Swift vypredáva štadióny po celom svete a jej mega turné The Eras Tour má svetový úspech – hýbe ekonomikou, môže ovplyvniť americké prezidentské voľby, dokonca jej fanúšikovia spôsobili na jej koncerte zvýšenú seizmickú aktivitu, sa človek dočíta v rôznych článkoch.

Dočíta sa aj, že je feministka, ale nie dostatočná. Spieva o mentálnom zdraví, ale nie dostatočne do hĺbky. Príliš veľa vo svojich piesňach vyplakáva. Je príliš pomstychtivá, jej fanúšikovia, takzvaní swifties, doslova roztrhajú každého jej expartnera na kúsky. Je obyčajná. Jej hudba je mainstreamová. Príliš sa predvádza. Je melodramatická. Nemá čo ponúknuť. Stále sa opakuje. Je slávna, ale nikto vlastne nechápe prečo. Aj toto sú prívlastky, ktoré si Taylor Swift od kritikov vyslúžila.

Nech už si o Taylor Swift myslíme čokoľvek, jej úspech jasne ukazujú čísla. Pracovitosť, o ktorej sa v súvislosti s turné Eras Tour píše, sa jej takisto nedá uprieť. Napriek tomu rezonujú často práve komentáre o jej priemernosti a obyčajnosti

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre, Kultúra

Teraz najčítanejšie