Finský útočník je novou posilou Vítkovic. Foto: Esa Takala Finský útočník je novou posilou Vítkovic. Foto: Esa Takala
1. 5. 2024 Superliga (7) KOMENTÁŘŮ

Finské posily pro Vítkovice: útočník SC Classic i hráčka s více než 100 starty v nejvyšší soutěži

 



Vítkovice oznámily dvě posily pro své elitní týmy. Mužský tým posílí útočník Valtteri Molkka z SC Classic, ženský tým pak posílí obránkyně Jenna Kangas z Koovee. Ostravský tým o posilách informoval na svých sociálních sítích.

Čtyřiadvacetiletý Molkka má na svém kontě 98 zápasů v nejvyšší mužské finské soutěži, zapsal 21 branek a 16 asistencí. Obránkyně Jenna Kangas, která oslaví v srpnu 25. narozeniny odehrála ve finské nejvyšší ženské soutěži 112 zápasů se zápisem 11 branek a 12 asistencí, byla kapitánkou Koovee.

„Myslím si, že teď, když se přesuneme do České republiky, dostaneme větší šanci udělat z florbalu naši prioritu a celý klub vypadá, že je připravený dát cokoli za to, aby vyhrál,“ řekla Jenna Kangas ke svému přesunu do Vítkovic. „Přestup mi připadá přirozený, protože se dostaneme do klubu, kde je cílem mistrovský titul a klub pro to dělá vše,“ dodal Molkka.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Vitek napsal:

    V classicu moc nehral to zas bude borec co tu udela 3+3 za sezonu a vitkovicti si budou lhat a mnout ruce ze zanechal stopu v kabine, k čemu bude jeho rocni prazdniny budou stat klub tak 300 000 achjo

    • Bruno napsal:

      Tak to určitě nebude 300tis. Buďte v klidu 😉

    • Lord napsal:

      To je pravda, že byl spíše náhradník. Na druhou stranu Classic je absolutně top florbalová organizace ve Finsku a spolu se Storvretou a Falunem možná i na světě. Myslíte, že by v kádru hvězdy jako Salo, Salin, Lastikka a spol. trpěli nějakou lopatu, když by na ten post mohli mít tak polovinu Finska?

  • Jejda napsal:

    Právě že netolerovali, proto nehrál :D.. celkově bych se divil, kdyby byl lepší než Julius Jousi který tady udělal za sezonu 0+2 😀 je to nechtěné zboží ochotné jít do zahraničí, nic víc bych za tím nehledal.. byt v porubě nebo na karpatské který vítky dlouhodobě mají a cca tak 15-16tis za mesic do kapsy

    • Bruno napsal:

      Ukáže se na hřišti. Zbytek jsou jen žvásty anonymních odborníků jako jsem já 🙂

    • Kolins napsal:

      2022 na hostování ve Steelers měl v F-liiga 30 bodů v 26 zápasech. Ale samozřejmě ho nikdy nikdo nechtěl, to je jasné.

  • Flrbl napsal:

    Borci, hráči co jsou ve Finsku 4.,5. lajna (zvladt v TOP tymech) jsou lepsi nez pulka český superligy, to je fakt

Napsat komentář

*