Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči v Česku vyjížděli k dvacítce požárů, které souvisely s pálením čarodějnic

1. 5. 2024 (MK) - Letošní pálení čarodějnic můžeme z pohledu hasičů zařadit mezi ty průměrné za posledních několik let. V celém Česku hasiči zasahovali z noci na první květnový den u necelé dvacítky požárů, které měly přímou souvislost s pálením čarodějnic. Jednalo se o požáry v přírodním prostředí, většinou po špatně uhašeném ohništi, kdy se požár rozšířil do travního nebo lesního porostu. Požáry naštěstí nenapáchaly větší škody. 

Lidé a organizátoři nahlásili na poslední dubnový den celkem 8.419 pálení. V několika desítkách případů hasiči vyjeli na místo hlášeného požáru, kde nakonec zjistili hlídané rozdělávání ohně, které ale nebylo nahlášeno na webu paleni.izscr.cz

K podrobnějším informacím se prosím obracejte na mluvčí v jednotlivých krajích. Požárů v přírodním prostředí bylo během posledního dubnového dne poměrně dost, nešlo ale o přímou souvislost s pálením čarodějnic. 

Vloni hasiči v Česku řešili podobný počet požárů v souvislosti s pálením čarodějnic. V roce 2023 bylo ohlášeno necelých 8.000 pálení ohňů, tedy podobný počet jako letos. 

Ilustrační fotografie k tématu najdete v odkazu http://bit.ly//media_hasici

Audio v příloze. 

kpt. Martin Kavka
MV – generální ředitelství HZS ČR
mobil: +420 778 547 808
e-mail: martin.kavka@hzscr.cz

vytisknout  e-mailem