Denník N

Vo vedení polície budú opäť dvaja viceprezidenti, policajtom ostanú prípady aj po zmenách v NAKA

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

Do vedenia polície sa vracia Rastislav Polakovič, ktorý dočasne viedol zbor na jeseň a neskôr sa stal riaditeľom dopravnej polície. Od dnes sa z neho stal druhý viceprezident. Ide o prvú fázu plánovanej reorganizácie polície. Nasledovať budú zmeny v NAKA.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Vo vedení polície budú opäť dvaja viceprezidenti.  Po polroku od nástupu nového ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka (Hlas) sa Policajný zbor vracia k pôvodnému modelu.

Zmena platí od 1. mája a novým viceprezidentom sa stal Rastislav Polakovič, ktorý na jeseň dočasne viedol políciu a následne sa stal riaditeľom dopravnej polície. Jeho vymenovanie je súčasne aj prvou fázou avizovanej reorganizácie Policajného zboru.

Ďalšia fáza reorganizácie sa dotkne Národnej kriminálnej agentúry

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Matúš Šutaj Eštok

Policajný prezident

Slovensko

Teraz najčítanejšie