Šok?! Ryan Garcia měl v souvislosti s překvapivou výhrou pozitivní dopingový test

Pětadvacetiletý rodák z Kalifornie Ryan Garcia (24-1) se poslední týdny před zápasem s Devinem Haneym (31-1) choval naprosto bizarně a do ringu vstoupil jako obrovský outsider. Psychické problémy, alkohol, drogy a výrazně nesplnění váhový limit? To mluvilo za vše. Jenže Garcia duel s Haneyem zvládl a dokázal zvítězit, ale nyní přichází ze zámoří šokující zpráva – Garcia měl pozitivní dopingový test!


Loučící se Brož přiznává, kdy přišel moment, kdy si uvědomil, že musí skončit

Hvězdný boxer Ryan Garcia byl den před a v den svého vítězství nad Devinem Haneym minulý měsíc pozitivně testován na látku ostarin zvyšující výkonnost, vyplývá z dopisu Dobrovolné antidopingové asociace, který byl ve středu zaslán všem stranám a který získala stanice ESPN. Vzorky moči byly odebrány před zápasem, ale výsledky byly známy až později.

Garcia má 10 dní na to, aby požádal o testování svého vzorku B. Garciův vzorek A byl rovněž pozitivní na 19-norandrosteron, ale jeho přítomnost není do další laboratorní analýzy potvrzena.

Společnost Golden Boy Promotions Oscara De La Hoyi v prohlášení uvedla, že spolupracuje s Garciovým týmem, aby zjistila, jak k tomuto nálezu došlo. „Ryan vydal několik prohlášení, v nichž popřel, že by vědomě užíval jakékoli zakázané látky – a my mu věříme,“ uvedla společnost Golden Boy ve svém prohlášení. 

„Bezpečnost, spravedlnost a integrita v profesionálních sportovních soutěžích jsou zásadní,“ uvedla newyorská státní atletická komise v prohlášení pro ESPN. „Komise komunikuje s agenturou VADA a celou záležitost přezkoumává.“

Ostarin je selektivní modulátor androgenních receptorů, který se váže na bílkoviny v těle a účinně říká svalům, aby rostly. Používá se k podpoře výkonnosti tím, že pomáhá sportovcům budovat svalovou hmotu a zvyšovat rychlost úbytku tuku a také ke zvýšení vytrvalosti a schopnosti regenerace. Od roku 2008 je na seznamu zakázaných látek Světové antidopingové agentury a v roce 2022 jej WADA zařadila na seznam anabolických látek.

 




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *