Záznam po skončení přímého přenosu ze zastupitelstva bude zveřejňován až po jeho anonymizaci

02.05.2024

Na základě zvyšujícího se tlaku legislativy na ochranu osobních údajů, dochází ihned po skončení přímého přenosu zasedání městského zastupitelstva města Čáslav, ke znepřístupnění videozáznamu. K jeho zveřejnění dochází až po anonymizaci. Doba zveřejnění anonymizovaného záznamu je maximálně 15 dní po konci zasedání.

Dalším podstatným důvodem vedoucím k tomuto kroku, je průběh posledních jednání zastupitelstva, kde stále častěji zaznívají informace ze zvláštní kategorie osobních údajů (dříve citlivé osobní údaje) nezúčastněných osob. Tato kategorie osobních údajů spadá do zvlášť rizikových z pohledu možných zásahů do garantovaných práv a svobod fyzických osob (např. údaje o zdravotním stavu apod.).

Již se tak nestane, že videozáznam bude dostupný v čase mezi reálným koncem zastupitelstva a nahráním anonymizovaného videozáznamu.

Další informace vč. odkazů na legislativu najdete v doložce zde: https://www.meucaslav.cz/radnice/vedeni-mesta/zastupitelstvo/ (Doložka na spodní straně stránky jako příloha ke stažení)

JN