Arcibiskup Bober sa zapojil do predvolebnej politickej propagandy európskych biskupov o Európskej únii a voľbách -

Arcibiskup Bober sa zapojil do predvolebnej politickej propagandy európskych biskupov o Európskej únii a voľbách


3. mája 2024
  Krátke správy

O tom, že je Slovensko skutočne plnohodnotnou súčasťou tzv. európskeho projektu ovládaného liberálmi, neomarxistami a envirohysterikmi a v ničom výrazne nevybočuje (napriek mediálnym prekáračkám) z nastavených globalizačných koľají, svedčí aj zapojenie sa členov slovenského episkopátu do propagandistickej predvolebnej kampane Európskej únie.

Predseda Konferencie biskupov Slovenska, arcibiskup Mons. Bernard Bober
zdroj: youtube.com

Pred eurovoľbami, ktoré v niektorých európskych exponentoch globalizmu vzbudzujú mierne obavy, bola povolaná do propagandistického boja za EÚ aj cirkevná pokroková záloha, aby veriacim vysvetlila, že majú voliť tie správne strany, čiže – proeurópske. Inštruktáž tohto typu vydala Komisia európskych biskupov (COMECE) aj osem významných biskupov nachádzajúcich sa v štátoch okolo Bruselu.

https://christianitas.sk/komisia-europskych-biskupov-sa-zapojila-do-kampane-k-volbam-do-europarlamentu-veriaci-boli-vyzvani-volit-tie-spravne-proeuropske-strany/

https://christianitas.sk/osem-europskych-biskupov-napisalo-dalsi-propagandisticky-pastiersky-list-velebiaci-eu-a-vyzvali-na-volbu-spravnych-stran-frazy-ako-za-socializmu/

https://christianitas.sk/komisia-biskupov-eu-comece-pokracuje-vo-svojej-propagandistickej-jazde-vydala-novu-brozurku-o-pozitivach-eu-a-jej-rozsirovani/

Výzvu COMECE podpísal za Slovensko biskup Jozef Haľko.

Pred niekoľkými dňami (30. apríla) sa k tejto aktívnej politickej účasti na zvelebovaní EÚ, ktorá sa uberá viditeľne a už nepokryte k svetlým pohanským zajtrajškom (viď: presadzovanie LGBT agendy, návrh na potrat ako základné a ústavné právo EÚ, gender ideológia, potláčanie kresťanských tradícií, politické a byrokratické prenasledovanie kresťanov), pridal aj predseda Konferencie biskupov Slovenska, arcibiskup Mons. Bernard Bober.

Využil na to 20. výročie nášho vstupu do EÚ a nielenže toto výročie poňal ako pripomienku pozitívnej udalosti (napriek dnes už zjavne protikresťanskému charakteru EÚ), ale navyše vyzval veriacich, aby sa oboznámili so zmieneným propagandistickým dokumentom COMECE, ktorý inštruuje európskych katolíkov, že majú voliť proeurópske strany. Tlačová kancelária KBS uvádza:

V mene biskupov zároveň predseda povzbudzuje, aby sa veriaci zoznámili s posolstvom vyhlásenia delegátov biskupských konferencií EÚ na jarnom plenárnom zhromaždení COMECE. „Spoločným hlasom pripomíname, aby sme zodpovedne pokračovali v budovaní zjednotenej Európy. Nech nás tento odkaz sprevádza aj pri júnových voľbách do Európskeho parlamentu,“ dodal predseda KBS.“

Namiesto kritiky smerovania EÚ, ktorá sa práve za posledných 20 rokov premenila a dotvorila na svetové epicentrum progresivistickej protikresťanskej ideológie, sme sa dočkali opäť len výzvy na čo najširšiu spoluprácu a zapojenie sa katolíkov do tohto pochybného projektu:

Nech pripomenutie si vstupu Slovenska do Európskej únie vzbudí v našich srdciach ochotu bratsky spolupracovať pre blaho našej vlasti i celého svetadielu. Európa sa potrebuje upevniť v trvalých hodnotách života, ktoré vychádzajú z evanjelia, je pozvaná obnovovať jednotu členských krajín a rozširovať ju o ďalšie. Len jednota postavená na mravných a duchovných princípoch dá vyznieť pestrosti a kráse každého národa.“

Spolupracovať „pre blaho našej vlasti i celého svetadielu“? A kam dospela celá tá doterajšia spolupráca? Aké sú jej výsledky? Čo tu vidíme okolo seba po 70 rokoch spolupráce kresťanov s globalistickými elitami na európskom projekte? Sedemdesiat rokov a viditeľné výsledky, to nestačí na reflexiu?

Výsledky tejto spolupráce – dokonalý rozklad kresťanskej morálky, rodiny, strata suverenity národov a štátov, byrokratizácia, šikanovanie a environmentálne šialenstvo, potláčanie získaných slobôd, totálna ekonomická a hospodárska závislosť sú natoľko zrejmé, že ich žiaden človek nemôže prehliadnuť, pokiaľ sa o to vedome neusiluje.

Čo znamená veta: „ Európa sa potrebuje upevniť v trvalých hodnotách života, ktoré vychádzajú z evanjelia,“ na pozadí faktov, ktoré jasne hovoria (pokiaľ sme sa už neprepracovali do štádia, že popierame kauzalitu javov), že práve vďaka 70-ročnej kolaborácii kresťansko-demokratických strán a hnutí s liberálmi a socialistami dnes Európa nielenže sa nejde a nemôže „upevniť“ v hodnotách Evanjelia, lebo niet čo upevňovať, keďže takéto hodnoty nemá, ale ich ešte navyše aktívne potláča a ničí?

Slovenskí katolíci, pokiaľ sa bez ružových (či dúhových) propagandistických okuliarov pozrú pravde do očí a za kritérium hodnotenia EÚ si nezoberú rozriedené humanistické a antropocentrické frázy o ľudskom bratstve a o jednote nezávislej na kresťanskej viere; slovenskí katolíci, pre ktorých nebudú kritériami regále v supermarkete, ani počet televíznych kanálov, lacné oblečenie z Číny a Indie, ani možnosť opaľovať sa v tureckom turistickom rezorte, ale kresťanské hodnoty, musia nevyhnutne konštatovať, že Európska únia pre nich predstavuje debakel týchto hodnôt.

Niet čo oslavovať, skôr sa zamyslieť, ako z tohto pofidérneho projektu zmiznúť.

BM

Zdroj: TK KBS, titulný ilustračný obrázok, zdroj – youtube.com


PODPORTE PORTÁL CHRISTIANITAS

Váš príspevok je životne dôležitý pre udržanie a ďalší rozvoj portálu.
Prosíme Vás, podporte nás sumou:

5 € 10 € 20 € 50 €

Bráňme spolu vieru, rodinu a vlasť!

PDF (formát pre tlač)

Najnovšie články

Bazilika Bom Jesus v indickej Goi uchováva ostatky sv. Františka Xaverského

Mimoriadna správa: Vatikán vydal nové usmernenia ohľadom nadprirodzených zjavení

Slovenský misionár v Mozambiku pre Fatimu TV: „Čo pre nás robí Marián Kuffa, to je na nezaplatenie“

Modlitba kňaza za uzdravenie premiéra Slovenska