VRBNO POD PRADĚDEM | Letošní členská základna mladých hasičů je tvořena družstvem mladších a starších žáků a deseti dorostenci – mládež od 15 do 18 let. V měsíci březnu se mladí hasiči zúčastnili hned dvou soutěží – Zátorského trojboje a Holčovického uzlíku.

Foto: MěÚ Vrbno pod Pradědem

Druhou březnovou sobotu soutěžili starší žáci v Zátoru ve spojovacím maratonu, štafetě tam a zpět a v přiřazování obrázků k technickým značkám. Z osmi družstev si domů odvezli pěkné páté místo. Následující sobotu zamířili mladí hasiči do Holčovic, kde se konal již druhý ročník soutěže v uzlování. Svou zručnost, obratnost, rychlost, postřeh a znalost technických značek poměřili s dalšími čtrnácti družstvy z okresu Bruntál. Mladší žáci vybojovali čtvrté místo a starší žáci místo páté. Tato soutěž je vstupenkou na Závod hasičské všestrannosti a brannosti, který se bude konat na podzim tohoto roku.

S příchodem teplého a suchého počasí se mladí hasiči budou moci dříve začít připravovat i na požární útoky, na něž je orientovaná soutěž, kterou bude pořádat SDH Vrbno pod Pradědem v prostorách hasičské zbrojnice v měsíci srpnu.

Foto: MěÚ Vrbno pod Pradědem

Zdroj: MěÚ Vrbno pod Pradědem