Silničáři budou opravovat devět kilometrů D5, vypsali půlmiliardový tendr

Dálnice D5. Pramen: ŘSDDálnice D5. Pramen: ŘSD

Součástí stavby bude i rekonstrukce odpočívky Králův Dvůr, jejíž kapacita se má zvýšit.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) chystá opravu devíti kilometrů dálnice D5 u Králova Dvora v pásu ve směru na Prahu. Aktuálně vypsalo tendr na stavební firmu, předpokládaná hodnota zakázky je 480 milionů korun bez DPH. Do rekonstrukce je zahrnuta i odpočívka Králův Dvůr.

Silničáři nutnost opravy zdůvodňují špatným stavem povrchu dálnice, na kterém je velké množství trhlin, řada starších vysprávek a vyjeté koleje. „Místy dochází k lokálním poklesům v oblastech síťových trhlin,“ doplnil mluvčí ŘSD Jiří Veselý.

Předmětem veřejné zakázky je obnova asfaltové vrstvy celého jízdního pásu mezi kilometry 19,85 a 28,84. Zhruba uprostřed úseku „se předpokládá i obnova cementové stabilizace“. Opravena bude i pětice mostů, kanalizace a svodidla. Rekonstrukce odpočívky Králův Dvůr má mimo jiné zvýšit její kapacitu.

„V průběhu oprav předpokládáme pouze částečné omezení provozu s tím, že doprava bude vedena zúženými jízdními pruhy po té části dálnice, na které se zrovna nebude pracovat,“ dodal Veselý. Lhůta pro podání nabídek vyprší 3. června, jako maximální dobu pro provedení prací stanovilo ŘSD 182 dnů.

Úsek D5 u Králova Dvora určený k opravě. Pramen: ŘSD

Úsek D5 u Králova Dvora určený k opravě. Pramen: ŘSD

Tagy D5 ŘSD
19 komentářů