Dotekomanie.cz

X (Twitter) představil Stories, ale dočasné obrázky nečekejte

X Twitter 4 5781x3245x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Jak se dnes řekne Stories, mnoho lidí si představí funkci na zveřejňování dočasného obsahu v podobě fotek, videí a textu. Standardně taková funkce nabízí po 24 hodinách smazání. V tomto případě jde u X (Twitter) ale o něco jiného.

Stories na X

Samotná funkcionalita Stories je k dispozici na záložce prozkoumat a nabízí ve své podstatě shrnutí aktuálních zpráv. Pro vytváření tohoto typu obsahu je využíván Grok AI, tedy vlastní nástroj společnosti X. Stories se ale zásadně liší od toho, co je běžné. Místo toho, aby se tento nástroj díval do článků a vytvářel shrnutí na základě textu, tak bude vytvářet příběhy na základě sociálních příspěvků a komentářů.

Bude se tedy jednat o takovou živou funkci, jelikož se příběhy budou vyvíjet v čase a aktivně reagovat na aktuální vývoj. Dá se tedy říci, že se jedná o trendy s pořádným vylepšením. Samozřejmě se tento nástroj může stát kontroverzním, ale na druhou stranu se nebudou nabízet jen klíčová slova a bude nabízet trochu více kontextu o aktuálních trendech. Zatím nevíme, jestli bude reagovat nebo brát v potaz komunitní poznámky, ale je to asi pravděpodobné.

Zdroj: X

Novinka je k dispozici na webu a v aplikaci pro iOS, přičemž je nutné mít Premium účet. Zatím je asi omezena jen pro anglickou verzi, jelikož se nám neukazuje.

Zdroj: techcrunch.com

Exit mobile version