Správa železnic znovu řeší revitalizaci trati mezi Chlumcem a Trutnovem, chce ETCS

Stanice Martinice v Krkonoších. Foto: X.com/ Jiří SvobodaStanice Martinice v Krkonoších. Foto: X.com/ Jiří Svoboda

Projektanti se musejí vypořádat s památkovou ochranou stanice Martinice v Krkonoších.

Správa železnic (SŽ) opět oživuje plány na revitalizaci trati mezi Chlumcem nad Cidlinou a Trutnovem. V soutěži s odhadovanou cenou necelých 40 milionů korun hledá firmu, která aktualizuje stávající dokumentaci z roku 2019.

Novou zakázku vypsala Správa železnic na profilu zadavatele. „Dokumentace pro stavební povolení bude doplněna o ETCS L1 v úseku Stará Paka – Trutnov a GSM-R v celém úseku. Vzhledem k tomu, že projektová dokumentace je zpracovaná v roce 2019, bude aktualizace dokumentace zahrnovat také změny norem, předpisů, doplnění informačního systému, doplnění zabezpečení centrálních přechodů a změnu návrhu ovládání jednotlivých stanic,“ uvedla mluvčí Správy železnic Nela Eberl Friebová.

Součástí zadání je i aktualizace dopravní technologie, která má ukázat, jak se zavedení ETCS projeví na jízdních dobách.

Projektanti se musejí vypořádat i s řešením ETCS ve stanici Martinice v Krkonoších, kde zůstanou díky památkové ochraně mechanická návěstidla. „Navržené technické řešení z původní dokumentace ve stanici Martinice v Krkonoších není kompatibilní s nyní požadovaným řešením ETCS. Nový návrh technického řešení bude připraven a odsouhlasen v rámci stavby 1. etapy,“ dodala Friebová.

Tagy Správa železnic trať 040 Chlumec nad Cidlinou - Trutnov
121 komentářů