Týdenní přehled akcí: Vychutnejte si open-air na Jižáku, piknik v Riegráčích nebo oslavu pražského metra!

6. 5. 2024 | | Studentský život, Zprávy ze školy FAA2008C-CE5A-42FF-B7F5-DE5F3C70DD40

Dneškem začíná poslední týden výuky před obávaným zkouškovým obdobím. Jistě už mnohých z vás čekají nějaké předtermíny nebo alespoň hodiny či dny plné učení. I přesto je důležité myslet na relax a odpočinek. Proto vám nabízíme naposledy v tomto semestru přehled akcí, na kterých naberete sílu, energii či motivaci k blížícímu se létu. V nabídce je tradiční Jam Session, oblíbená open-air akce na kolejích nebo piknik.

Pondělí 6. května

Kariérní centrum VŠE organizuje od 9:15 workshop pod názvem Silné stránky: Jak je objevit, pojmenovat a prodat o schopnosti se prodat, co vám může pomoct nejen u psaní životopisu, následného pohovoru, ale i v životě obecně. Na akci je potřebné se registrovat zde.

Úterý 7. května

Již po 53. se uskuteční tradiční Jam Session (aneb VŠEhudební marmeláda) organizován All Arts Clubem. Pokud hraješ na hudební nástroj a rád si zazpíváš, přijdi v 19:00 do baru Myslíš? u Národní třídy. Víc informací zde.

Ve spolupráci s Vysokou školou chemicko-technologickou (VŠCHT) a Univerzitou Karlovou (UK) se bude v prostranství kolejí na Jižním Městě opět konat open-air akce Jižák LIVE! Od 16:00 se můžete těšit na turnaj ve stolním fotbálku i Beerpongu, hudební kapely, dobrodružství v podobě highline přímo mezi budovami kolejí i na afterparty v El Magicu od 22:00. Vstup je zdarma tak se určitě stavte! Detaily se dozvíte na Facebookové stránce události.

Středa 8. května

Sváteční den si můžete přijít zpříjemnit s Fakultou podnikohospodářskou (FPH) a jejich piknikem v Riegrových sadech od 16:00. Přesné informace budou upřesněné zde.

Čtvrtek 9. května

Pokud jsi studentem/studentkou Národohospodářské fakulty (NF), od 9:00 do 15:00 probíhají volby do Akademického senátu fakulty v místnosti NB 350. Seznam kandidátů najdeš na webu fakulty.

Jestli by jste zatoužili po akci i mimo školu, Centrum architektury a městského plánování (CAMP) organizuje od 13:00 bohatý program k 50. výročí zavedení pražského metra. Můžete se těšit na spoustu filmových promítání o historickém vývoji metra, přednášky o jeho automatizaci i množství dalších informací ze zákulisí pražské hromadné dopravy, která byla nedávno vyhlášena za druhou nejlepší na světě! Více informací je dostupných zde.

Pátek 10. května

V pátek končí výuková část letního semestru akademického roku 2023/24. Zavítat ale ještě můžete na přednášku od Jasona Socklina ve 12:45 v RB437 a online, která nese název Will I Ever Be Satisfied? Job Quality and Unionization. Dozvíte se zajímavé pohledy na odbory ve Spojených státech od odborníka na toto téma. Registrace je otevřená zájemcům po registraci zde.

Ve jménu celé redakce iListu vám přejeme množství úspěchů ve zkouškovém období, hodně štěstí u případných státnic či obhajob a především… krásné léto!

Mohlo by tě zajímat: