Nepozorné děti vběhly ve Zlíně pod auto. Pro těžce zraněné děvče letěl vrtulník

Nehoda na Salaši. Foto: HZS ZK

ZLÍN – Hned dva střety s dětmi řeší po víkendu zlínští policisté. Cena za nepozornost byla přitom v jednom případě velmi vysoká.

Těžkým zraněním skončila sobotní nehoda v místní části Salaš. „Čtyřicetiletá řidička vozidla Citroen jela po desáté hodině dopoledne ve směru od Malenovic do Bohuslavic u Zlína. Bezprostředně před její vozidlo vběhla z pravé strany dívka, která po střetu upadla na komunikaci. Záchranáři jí na místě ošetřili a vrtulník ji s těžkým zraněním transportoval do nemocnice,“ vylíčila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

K druhé havárii došlo na Jižních Svazích v neděli o půl páté odpoledne. „Dívka vyběhla zpoza zaparkovaného vozidla, aniž by se přesvědčila o tom, že může bezpečně přejít vozovku. Vběhla přímo před projíždějící vozidlo. Po střetu upadla na komunikaci. Záchranáři ji se zraněním převezli do nemocnice,“ popsala mluvčí s tím, že další okolnosti obou nehod nadále prověřují dopravní policisté.

Nehoda na Salaši. Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK
Foto: Policie ČR
Nehoda na Jižních Svazích. Foto: Policie ČR