30560

„Nález párku na zahradě mě vyděsil. Neznámý pachatel do něj napíchal špendlíky,“ potvrzuje František

Když máme domácího mazlíčka, je třeba být na pozoru. Někdy se může objevit obrovské nebezpečí, o kterém mnozí majitelé domácích mazlíčků nemají ani tušení.

Součástí našeho domu je i rozsáhlá zahrada, kterou kromě naší rodiny využívá i náš pes. A právě na něho někdo zcela bezcharakterním způsobem zaútočil. Stačilo málo a došlo by k nejhoršímu. Že jsem ho ochránil od jisté smrti, považuji především za dílo náhody. Nikdy by mě totiž nenapadlo, že může někdo něco podobného udělat. Pár informací o tomto jednání jsem již slyšel, ale nikdy by mě nenapadlo, že ho zažiji na vlastní kůži.

Mohlo by vás zajímat:  Péče o zahradu si vybírá daň na našem zdraví. Chraňte svá záda správným pohybem

Odpoledne jako každé jiné

Když nejdeme se psem na nedalekou louku nebo do lesa, zůstáváme na zahradě, kde má také dostatek prostoru k pohybu. Bylo to odpoledne, jako každé jiné, kdy jsme krom her trénovali také základní pokyny a aportování. Nenapadlo mě, že za pár minut objevím něco, z čeho jsem byl naprosto v šoku a budu muset odpoledne se svým psem z důvodu jeho bezpečnosti rázně ukončit.

Kousek párku v trávě

Trávník na naší zahradě vždy udržuji precizně zastřižený. Právě díky tomu jsem mohl vidět, že na trávě leží něco, co zde nemá být. Netušil jsem, co to může být a tak jsem se šel podívat blíže. Byl to kousek párku. Říkal jsem si, že jde možná o nějakou iniciativu místních dětí, kteří chtěli hodit mému psovi dobrůtku. Když jsem ale přišel blíže, měl jsem jasno o tom, že jde o smrtící kus jídla.

Mohlo by vás zajímat:  5 kroků k výběru jídelní židle

V mase byly špendlíky

Shýbnul jsem se pro daný kousek párku a uviděl, že s ním není něco v pořádku. Bylo v něm zapíchnutých několik špendlíků. Ihned jsem zavolal psa k noze, chytl ho za obojek a šel s ním k autu. Naložil ho a ihned zamířil k veterináři, protože jsem si nebyl jist, zda daných návnad nebylo více a zda některou nesnědl.

Vyšetření u veterináře naštěstí dopadlo dobře, žádný cizorodý předmět můj mazlíček v těle neměl. Já se s ním vrátil na zahradu, zavřel ho do kotce a důkladně prohlédl celý pozemek. Ještě že tak, protože podobných návnad jsem našel ještě několik. Ihned jsem také zalarmoval sousedy, aby si také dali pozor. A i oni podobné „pamlsky“ na svém pozemku měli. A stejně jako já, ani oni nechápali, jak může být někdo tak krutý a chtít ublížit němé tváři.

Zdroj: Autorský text, emailový příspěvek
Přidat na Seznam.cz