Dotekomanie.cz

X (Twitter) mění funkci blokování účtů

X Twitter 1 6000x3368x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Sociální sítě musí myslet i na bezpečí uživatelů, a to nejen automatizovanými systémy, využívání umělé inteligence nebo skrze nastavování soukromí a samotných možností. Jednou z důležitých funkcí je i možnost blokování účtů. Takto jednoduše můžete docílit odebrání ze svého streamu a zobrazení těch jedinců, kteří jsou nějakým způsob pro vás nevhodní. X (Twitter) nabízí mnoho možností, ale došlo k rozhodnutí, že se pozmění funkce blokování, ale ne zcela.

Úprava blokování

Sem tam se dočkáme změny nebo modifikace na sociální síti X, která se někdy nesetká s kladným ohlasem. To jde vidět i u oznámené změny v systému blokování, ale na druhou stranu se jedná o celkem užitečnou funkci.

Pokud se dnes někdo rozhodne zablokovat konkrétní účet, neuvidí obsah z něho. Sem tam se ale může stát, že se skrze jiné účty a například přes sdílení dostane do popředí tento obsah, jen tedy uživatel vidí, že je příspěvek nedostupný. I tak si může zobrazit příspěvek, pokud si to přímo vyžádá. Dokonce je možné zanechat komentář, ale vzhledem k tomu, že komentuje obsah blokovaného účtu, druhá strana neuvidí reakci.

Zdroj: Dotekománie

Právě v tomto momentu se mění systém. Pokud vás někdo blokuje a okomentuje vám příspěvek, tak nově uvidíte reakci. To dříve nebylo možné. X tak činí z toho důvodu, abyste viděli, že se něco u vašeho obsahu děje, byť tedy skrze účet, který vás blokuje. Sice nemáte možnost přímo reagovat, ale můžete nahlásit konkrétní příspěvek a případně učinit patřičné kroky. Například účet přímo zablokovat ze své strany.

Zdroj: engadget.com

Exit mobile version