Začal jazdiť letný vlak do Splitu. Predaných je už 11-tisíc lístkov

EuroNight bude vyrážať zo stanice Bratislava-Nové Mesto každú stredu, piatok a nedeľu. Autovozeň sa však bude pripájať až vo Viedni.

06.05.2024 18:00
ZSSK v piatok 3. maja vypravila prvy tohtorocny... Foto:
Autovozeň sa tento rok vo vlaku do Splitu bude kvôli uzávere trate cez Marchegg pripájať až vo Viedni.
debata (4)

Začiatok letnej sezóny je tu a Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) v spolupráci s rakúskym dopravcom Österreichische Bundesbahnen (ÖBB) opäť ponúka cestu vlakom priamo k „slovenskému moru". Vlak EuroNight do Splitu vyrazil dnes o 15:26 zo stanice Bratislava-Nové Mesto. Vlaky ZSSK budú premávať do Chorvátska počas celého leta až do 5. októbra trikrát týždenne.

Prvý vlak do Chorvátska je so 173 cestujúcimi takmer plne obsadený, a to až na 96 %. Najviac, až 63 ľudí, cestuje v lôžkových vozňoch. Z Bratislavy cestuje 26 osôb. Autovozne, tentokrát iba z Viedne, vezú 33 áut a motoriek.

„Vlak do chorvátskej dovolenkovej destinácie predstavuje jeden z najobľúbenejších produktov Železničnej spoločnosti Slovensko, ktorý spolu s ÖBB prevádzkujeme už po štvrtýkrát. To, že Slováci milujú Chorvátsko a chcú doň každoročne cestovať, je cítiť aj na číslach. Aktuálne je spolu predaných viac ako 11-tisíc lístkov na vlak do Splitu a späť,“ uviedol Peter Helexa, generálny riaditeľ ZSSK. Minulý rok toto spojenie využilo až 19-tisíc turistov.

EuroNight bude vyrážať zo stanice Bratislava-Nové Mesto každú stredu, piatok a nedeľu o 15:26 a zo stanice Bratislava-Petržalka o 16:01. Zo Splitu zas každý štvrtok, sobotu a v pondelok o 17:29. Nakládka a vykládka vozidiel bude tentokrát prebiehať iba vo Viedni kvôli uzávere trate cez Marchegg. Železničná stanica i terminál vykládky automobilov sú v Splite lokalizované priamo v centre mesta oproti prístavnému terminálu lodí na jednotlivé chorvátske ostrovy.

22-009-flixbus-la-mtp3692-retouch Čítajte viac Autobusom sa do Chorvátska budete môcť vybrať už od polovice mája. Poznáme ceny

Cesta vlakom trvá cca 16 hodín a je pohodlnejšia Kapacita vlaku je 60 miest na sedenie, 96 miest v lôžkových vozňoch a 60 v ležadlovom vozni. 20 miest je určených na prepravu automobilov, resp. motocyklov z Viedne. V cestovnom lístku v lôžkovom vozni je zahrnutý aj welcome drink a raňajky. Počas celej prepravy si cestujúci môžu vo vlaku zakúpiť tiež občerstvenie a nápoje, a to v lôžkovom vozni u stewarda.

Ceny cestovných lístkov sú dynamické. Pre dospelého na sedenie z kategórie Sparschiene Komfort (zvýhodnené cestovné – možnosť vrátenia za určitých podmienok) začínajú od 39,90 eur. Lístky sa dajú kúpiť v pokladniciach ZSSK s Komplexným vybavením cestujúcich alebo online na Home – Nightjet.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #autovlak #cesta do Chorvátska #vlak do Splitu
Články podľa značiek