Dotekomanie.cz

Apple Pencil se dočkala verze Pro

Apple Pencil Pro 3 3536x1780x

Zdroj: Apple

Poslední a zároveň neméně důležitou novinkou z úterní akce Let Loose je v pořadí čtvrtý model dotykového pera z dílny Applu. Přírůstek s názvem Apple Pencil Pro od ostatních zástupců odskakuje poměrně dost. Za to může hlavně množství přidaných funkcí. Ovšem hned v úvodu musíme zmínit, že díky omezené kompatibilitě budou zájemci muset zakoupit i některý z nových iPadů.

Stvořen pro profesionály

V přímém srovnání se zbytkem v sérii jsou připraveny celkem čtyři zásadní vylepšení. Pero podporuje funkci Najít, takže po spárování jej najdete v seznamu jako například vlastněný počítač či hodinky. Za další změnou stojí haptická odezva, kdy pero reaguje lehkou vibrací třeba na každý stisk nebo poklepání. Nová možnost stlačení vyvolá nabídku pro úpravu tloušťky čáry, barvy a také typu používaného nástroje.

Zdroj: MacRumors

Uvnitř integrovaný gyroskop umožňuje rozeznat otáčení, respektive převalování pera mezi prsty. Tím můžete lépe pracovat se štětcem či různými tvary per. Důležité je zmínit, že stylus podporuje pouze nový iPad Pro s čipem M4 a iPad Air s čipem M2. Nakonec oficiální Apple Store v Česku jej prodává za 3 790 Kč včetně daně. K jeho dodání dojde až od druhé poloviny příštího týdne.

Zdroje: fonearena.com, gsmarena.com, gizmochina.com, macrumors.com

Exit mobile version