Dotekomanie.cz

Komunity ve WhatsApp získávají nové užitečné funkce

WhatsApp

Zdroj: Dotekománie

WhatsApp přináší dvě nové funkce pro komunity, které mají za cíl usnadnit organizaci událostí a lepší správu oznámení ve skupinách.

WhatsApp skupiny dostaly nové funkce

První novinkou je možnost vytvářet události přímo ve skupinových chatech. Uživatelé, kteří jsou součástí chatu komunitní skupiny, mohou vytvořit událost, která se zobrazí na začátku vlákna chatu a také na informační stránce skupiny. To umožňuje snadné plánování virtuálních schůzek, narozeninových oslav a dalších událostí přímo v rámci WhatsApp. Ostatní členové skupiny mohou reagovat na událost a dozvědět se, kdo se na ni chystá. Před samotnou událostí obdrží účastníci automatická oznámení. Tato funkce se postupně rozšiřuje do všech skupin WhatsApp.

Zdroj. Neowin

Druhou novinkou je možnost odpovídání na oznámení ve skupinách komunit. Členové skupiny mohou reagovat na aktualizace a oznámení zveřejněných správci skupiny. Ostatní uživatelé nebudou dostávat oznámení o těchto odpovědích. Tímto způsobem se zvyšuje interaktivita a zapojení členů skupiny do diskusí a organizace událostí. Služba Komunity byla spuštěna WhatsAppem v roce 2022 a umožňuje organizovat více skupin s podobnými zájmy pod jednou střechou. Tato funkce je využívána pro propojení a organizaci skupin lidí se společnými zájmy, jako jsou například sousedé v rámci SVJ či družstev, školní spolky nebo zájmové skupiny.

Zdroj: neowin.net

Exit mobile version