Dotekomanie.cz

Trh s tablety začal konečně opět růst, tvrdí analýza

iPad10 7 6000x3368x

iPad 10. generace; zdroj: Dotekománie

Trh s tablety zaznamenal v prvním čtvrtletí roku 2024 mírný růst, a to o 1 %, jak uvádí nový průzkum společnosti Canalys. I přesto, že se jedná o poměrně malý nárůst, analytici vidí v tomto signál pro budoucí vývoj trhu, jelikož to je první čtvrtletí po čtyřech po sobě jdoucích čtvrtletích v rámci kterých docházelo naopak k meziročnímu poklesu.

Trh s tablety se opět pomalu stabilizuje

Zdroj: GSM Arena

Tento růst je přičítán oživení zájmu ze strany spotřebitelů a stabilizaci světové ekonomiky. Analytici také předpokládají úspěšný rok pro trh s tablety díky novým technologiím, jako jsou tablety od Applu vybavené OLED displeji, rozšíření sítě 5G na trzích, které dosud tuto technologii nevyužívaly, a další inovace. Očekává se, že do konce roku 2024 se trh stabilizuje nad úroveň, která panovala před pandemií.

Zdroj: GSM Arena

Pokud jde o podíl na trhu, firma Apple stále dominuje s téměř 36% podílem a dodávkami 12 milionů tabletů. Samsung zaznamenal mírný 1% nárůst – dodal 6,8 milionů kusů. Huawei se udržuje na solidním třetím místě s 8% podílem na trhu, který zaznamenal díky úspěchu na domácím trhu a v regionu Asie a Tichomoří. Lenovo a Amazon se pak umístili na čtvrtém a pátém místě.

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version