Biskup posvětil Pomník obětem 2. světové války

Zdroj: město Vsetín

VSETÍN – Vedení Vsetína uctilo u pomníku v Jasenicích památku obětí 2. světové války a při této příležitosti jej převzalo do majetku. Pomník poté posvětil biskup Antonín Basler.

Pomník byl zhotoven k uctění památky válečných obětí z řad pracovníků Zbrojovky Vsetín a vyrostl v parčíku před správní budovou tehdejšího národního podniku. Po zániku Zbrojovky získal budovu i pozemky podnikatel Karel Peltsarszký, který pomník dlouhodobě udržoval a financoval ze své kapsy. Kvůli výrobě a dopravě na přilehlých silnicích se vedení rozhodlo pomník přesunout na důstojnější místo. Od loňského roku tak stojí na pozemku na konci cyklostezky do Jasenic, kde v minulosti končila železniční vlečka směřující z centra Vsetína do jasenického průmyslového areálu. „Na začátku května památník přešel do majetku města, které se bude starat o jeho udržování. Při této příležitosti jej posvětil biskup Antonín Basler,“ řekl starosta Jiří Čunek.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.