DO FRÝDKU-MÍSTKU PŘIJELO KRAJSKÉ VEDENÍ

René Stejskal

10. 5. 2024

Radní Moravskoslezského kraje na svém výjezdním zasedání ve Frýdku-Místku jednali na magistrátu a v Rytířském sále Muzea Beskyd s vedením města.

„Jsem rád, že jsem mohl některá témata probrat s hejtmanem Josefem Bělicou a náměstkyní Šárkou Šimoňákovou (oba ANO 2011), která pochází z Frýdku-Místku,“ řekl primátor Petr Korč (Naše Město F-M).

Primátor řešil s vedením kraje úpravy průtahu Frýdku-Místku, především opravy podchodů, napojení slepých ulic a nové přechody pro chodce, které by mohlo provést Ředitelství silnic a dálnic. Také se ladila Olympiádu dětí a mládeže 2025, především medailové ceremoniály v hale Polárka a slavnostní zakončení ve Frýdku-Místku.

Důležitým tématem je bazén na Střední škole řemesel Frýdek-Místek, který patří kraji. Pokud se kraj pustí do rekonstrukce, přejeme si, aby trvala co nejméně, protože jej využívají občané i naše školy. Cílem je, aby bazén měl délku 25 metrů. Jen tak se v něm mohou v budoucnu konat řádné plavecké závody. Do potřebného rozměru chybí jen pár centimetrů. Protože se u bazénu musí vyměnit nerezová vana, je zde šance na nápravu,“ vysvětlil primátor Petr Korč.

„Za velkou chybu minulosti považuji, že ve městě máme čtyři bazény a ani jeden se nehodí pro závodní plavání. Město v minulosti investovalo velké prostředky do výstavby aquaparku u přehrady Olešná a nemyslelo přitom na závodní plavce. Považuji to za selhání těch, kteří o podobě aquaparku rozhodovali. Jedinou možností je tak rekonstrukce krajského bazénu na učilišti,“ potvrdil náměstek primátora pro investice, finance, rozpočet, útvar hlavního architekta a majetkoprávní vztahy města Jiří Kajzar (Naše Město F-M). Při rekonstrukci bazénu bude třeba opravit i střechu objektu. „S vedením města Frýdek-Místek jsme strávili skoro hodinu při jednání v přátelském a konstruktivním duchu. Bavili jsme se o konkrétních projektech, které v rámci Frýdku-Místku dělá kraj,“ konstatoval hejtman Josef Bělica.