Strakoničtí policisté zadrželi celostátně hledaného muže

ilustrační foto (zdroj shutterstock)

STRAKONICE – Strakoničtí policisté zadrželi tento týden celostátně hledaného muže. Ten na sebe upozornil tím, že vysklil skleněnou výplň u prodejny drogerie a odnesl si pokladnu s finančním obnosem. Nebyla to navíc jediná krádež, kterou ve městě zrealizoval. Pachatele se policistům podařilo dopadnout nedaleko místa činu. Muže předali svým kolegům z Příbrami, kteří ho vyšetřují pro další trestnou činnost.

Jak informovala policejní mluvčí Jaromíra Nováková, k případu došlo v úterý 7. května 2024 kolem deváté hodiny večer. Policejní hlídka byla přivolaná na adresu u sv. Markéty ve Strakonicích. „U prodejny drogerie měl pachatel vysklít dvojitou skleněnou výplň uzamčených stupních dveří a uvnitř odcizit zamčenou pokladnu s finanční hotovostí,“ popsala mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na sociální síti X, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policisté již na místě pachatele nenašli. Po podezřelém tedy začali pátrat spolu s policejním psem. Netrvalo dlouho a muže, který odpovídal popisu, zahlédli. „U muže si navíc všimli, že má v tašce pokladnu, která pocházela z místa činu. Podezřelého zadrželi a předvedli na obvodní oddělení,“ uvedla Nováková.

Dvaačtyřicetiletý muž z Ostravy byl podle informací policie v posledních třech letech odsouzen za majetkovou i násilnou trestnou činnost a procházel v databázi celostátně hledaných osob.

„Ve Strakonicích mu policisté vedle krádeže vloupáním do drogerie připsali ještě krádež v supermarketu. Ve stejný den, asi hodinu před vloupáním, totiž odcizil v marketu v ulici Katovická alkoholické nápoje, uzeninu, sýr a další zboží, které si dal do papírové nákupní tašky a bez zaplacení prodejní prostor opustil přes vstupní turniket,“ sdělila policejní mluvčí.

Příkaz na zadržení celostátně hledaného muže vydalo Okresní státní zastupitelství v Příbrami souhlas. „Strakoničtí policisté dvačtyřicetiletému muži z Ostravy sdělili podezření ze spáchání přečinu krádež a poškození cizí věci. Muže předali kolegům z Příbrami, kteří ho vyšetřují pro další trestnou činnost,“ dodala Nováková.