Hodím do misky jen hrst a ponořím si do ní nohy. Po hodině si užívám ten suprový efekt

Jak příjemné je napustit si po náročném dni v práci teplou koupel. Voda zmírňuje únavu a bolest, smyje veškeré nečistoty. Pro zlepšení účinku můžete přidat své oblíbené esenciální oleje nebo jen speciální pěnu. Nejúčinnější a časem prověřená je ale Epsomská koupelová sůl.

EPSOMSKÁ KOUPELOVÁ SŮL

Epsomská sůl je přirozeně se vyskytující minerální sloučenina. Jeho hlavní složkou je síran hořečnatý, který má vynikající protizánětlivé a antimikrobiální účinky. Epsomská sůl je široce používána v kosmetologii a medicíně. Zmírňuje bolest po tréninku a zlepšuje pohodu.

Koupel s epsomskou solí po tréninku umožňuje regenerovat natažené svaly a obnovit tonus celého těla. Také vám dodá skvělou náladu a pohodu po fyzické aktivitě. Koupele s epsomskou solí se doporučují také po sportovních úrazech a operacích.

Hořčík, který je hlavní složkou epsomských solí, má řadu prospěšných vlastností pro naše tělo. Kromě svých regeneračních a regeneračních vlastností má tato sůl vynikající účinek na svalový, nervový, kosterní a kloubní systém našeho těla.


Epsomská sůl je navíc výborným antioxidantem a detoxikantem. Epsomská sůl odstraňuje toxiny z našeho těla při otravě a pomáhá regulovat metabolismus.

Vlastnosti epsomských solí

Epsomská sůl je vynikající antimikrobiální a antifungální činidlo. Pokud cítíte nepříjemný zápach nohou, pak koupele s přídavkem epsomských solí pomohou tento problém zvládnout. Několik takových postupů vám umožní navždy zapomenout na problém nepříjemného zápachu. A pokožka vašich nohou bude hladká a jemná bez složitých salonních procedur.

Kromě toho je tento postup mnohem levnější a má mnoho dalších pozitivních aspektů. Jediné, co musíte udělat, je namočit si nohy na 20 minut do solné lázně. Tento postup by se měl opakovat každý den po dobu jednoho týdne.

Výzkum využití epsomské soli pokračuje dodnes. K dnešnímu dni je tento produkt stále špatně studován v klinickém výzkumu. Ale skutečnost, že tento produkt je univerzálním řešením mnoha problémů, zůstává nepopiratelná.

Dnes se vědci v mnoha zemích přou o možnost použití tohoto produktu jako základu doplňku stravy pro hubnutí nadbytečných kilogramů. Zatím není možné tuto metodu vyhodnotit, protože je stále málo výzkumů a důkazů. A ty experimenty, které již byly provedeny, mají velmi smíšené výsledky.

Znalosti o epsomské soli však stačí na zvládnutí mnoha každodenních problémů. A miliony žen na celém světě používají Epsomské soli každý den po náročném dni v práci ke zmírnění otoků nohou nebo k relaxaci.

Podělte se v komentářích, zda pro vás byly tyto informace užitečné a jak ve svém životě používáte Epsomské soli.


Zdroj

NEPŘEHLÉDNĚTE

loading…

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Spočítejte *