Senior přejel na přechodu ženu se psem. Musel pro ni přiletět vrtulník

Místo nehody, fotky Policie ČR

JESENÍK – Nešťastná nehoda se stala včera dopoledne v Jeseníku. Řidič osobního auta sice zastavil před přechodem pro chodce a dal přednost dvěma chodkyním a cyklistovi, pak se ale rozjel a přehlédl další ženu se psem, která začala přecházet. Ženu přejel a musel pro ni přiletět vrtulník. Zraněn byl i pes.

Nehoda se stala včera krátce po 11. hodině na Bezručově ulici v Jeseníku. Řidič v seniorském věku jel od České Vsi a zastavil před přechodem pro chodce, kde dával přednost dvěma chodkyním a cyklistovi. „Po jejich opuštění přechodu se řidič s vozidlem zn. Hyundai rozjel, přičemž však na přechodu přehlédl 44letou chodkyni i se psem jdoucí ze směru od elektra ZETA, kterou následně přejel pravou částí auta,“ popsala policejní mluvčí Ivana Skoupilová. Jakmile řidič uslyšel ránu, ihned zastavil a ve zpětném zrcátku uviděl ženu ležet na silnici. Přivolaný vrtulník ji transportoval do Fakultní nemocnice Olomouc. Při nehodě byl zraněn i pes, kterého ošetřil veterinář. Přítomnost alkoholu u řidiče policisté vyloučili dechovou zkouškou. Řidič je podezřelý z ublížení na zdraví z nedbalosti, v případě prokázání viny mo hrozí až jeden rok za mřížemi a samozřejmě zákaz řízení.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém krajia žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na síti X, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Místo nehody
Hyundai