Výstavba okružní křižovatky pod autobusovým nádražím v Krumlově vstupuje do další fáze

zdroj FB Město Český Krumlov

ČESKÝ KRUMLOV – Výstavba okružní křižovatky pod autobusovým nádražím v Českém Krumlově postupuje do další etapy. Řidiči i chodci tak musí od příštího týdne počítat s několika omezeními v této lokalitě. Bude zde probíhat pokládka povrchu vozovky.

O měsíc dříve oproti původnímu plánu je dokončena další etapu výstavby okružní křižovatky. „Od pondělí 13. května se tak dělníci pustí do pokládky povrchu vozovky podél čerpací stanice. V místě stavby nás tak čekají dopravní omezení,“ upozorňuje mluvčí českokrumlovské radnice Petra Nestávalová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na sociální síti X, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Řidiči se od příštího týdne musí připravit na kyvadlový provoz. Bude také zakázán vjezd na čerpací stanici vozidlům nad 7,5 tuny, světelně řízen bude i výjezd z čerpací stanice. Bude také uzavřen přechod pro chodce přes silnici II/160 pod autobusovým nádražím a přechod pro chodce přes silnici II/157 směrem do ulice Na Moráni. Uzavřen bude i vjezd na parkoviště pod autobusovým nádražím. Parkoviště P5 nad autobusovým nádražím ale zůstává v provozu.

Přestavba křižovatky pod autobusovým nádražím začala 18. března 2024 a skončit by měla v polovině července letošního roku. Práce budou probíhat v několika etapách. Přestavba je zásadní pro zvýšení bezpečnosti jak pro silniční provoz, tak pro chodce.