Nová cyklostezka Pávov – Střítež umožní Jihlavanům bezpečnou cestu do průmyslových zón

Foto: Město Jihlava

JIHLAVA – V Jihlavě začíná výstavba nové cyklostezky do Pávova a Stříteže. Město tak chce obyvatelům zajistit bezpečnější jízdu za prací do průmyslových zón. Hotova bude v příštím roce.

Cyklostezka o délce 1,2 km začne v místě obratiště pod nově vybudovanou lávkou na cyklotrase Jihlava – Pávov a skončí za dálničním mostem, kde se napojí na stávající trasu vedoucí po lesních cestách. „Vybudováním nové cyklostezky propojíme ulici 5. května a silnici III. třídy, díky čemuž vznikne významné dopravní spojení, které umožní bezpečný pohyb cyklistů dojíždějících za prací do Pávova a Stříteže,“ vysvětluje Miroslav Voda z odboru rozvoje města.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Na trase cyklostezky budou tři propustky, železobetonový most nad Zlatým potokem a jedna odpočívka s lavičkami. Pod mostem, mezi cyklostezkou a železniční tratí, vyroste betonová stěna vysoká 2,5 metru a dlouhá 84 metrů. Sloužit bude jako ochrana před rázovou vlnou projíždějících vlaků.

Cena cyklostezky je 49 milionů korun, z toho cca 40 milionů korun pokryjí dotace. Stavba by měla být hotova do června příštího roku.