Nové informační panely připomínají královská věnná města

Foto: Oficiální www města DKnL

TRUTNOVSKO – Místní si v posledních dnech jistě všimli nových informačních panelů, které byly umístěné na náměstí. Mají připomenout devět královských věnných měst a nalákat zájemce na ty nejzajímavější turistické cíle.

Na náměstí T. G. Masaryka ve Dvoře Králové nad Labem byly nainstalovány informační panely, které připomínají letošní pětadvacáté výročí vzájemné spolupráce svazku obcí Královská věnná města. Těch je právě Dvůr Králové nad Labem členem. „Jedná se o devět měst ve východních Čechách s výjimkou středočeského Mělníka, která čeští králové od 14. století postupně věnovali svým manželkám. Věnná města byla důležitým zdrojem příjmů českých královen. Informační panely představí občanům všech devět měst, a to Dvůr Králové nad Labem, Hradec Králové, Chrudim, Jaroměř, Mělník, Nový Bydžov, Polička, Trutnov a Vysoké Mýto, dary, které odváděla ostatní města, a pozvou zájemce k návštěvě těch nejzajímavějších turistických cílů,“ dodává za město Šárka Šádková.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.