Dotekomanie.cz

Microsoft v červenci spustí dlouho očekávaný obchod s mobilními hrami

XBOX Store

Zdroj: XBOX

Už delší dobu se mluví o tom, že Microsoft pracuje na vytvoření obchodu s mobilními hrami, který má být konkurencí a protiváhou zaběhlých obchodů Google Play a App Store. Aktuálně se objevily informace o tom, kdy k tomu dojde.

Sarah Bond, prezidentka divize Microsoft Xbox, během rozhovoru na konferenci Bloomberg Technology Summit mimo jiné uvedla, že obchod s mobilními hrami bude oficiálně spuštěn v červenci letošního roku. Video jejího rozhovoru bylo také zveřejněno na účtu Bloomberg Live X.

Nejprve jen webový obchod

Sarah Bond prozradila, že tento obchod se nejdříve objeví pouze na webu, nikoliv tedy jako aplikace v mobilních telefonech. Podle ní je internetový obchod schopen oslovit větší skupinu lidí, a také více zařízení.

Jako první budou v nabídce nového obchodu hry, které jsou aktuálně vlastněny Microsoftem. Patří mezi ně velmi oblíbené hry ságy Candy Crush, které Microsoft získal (kromě řady jiných) koupí giganta Activision Blizzard v říjnu loňského roku. Dá se také počítat s tituly jako Minecraft či Call of Duty Mobile.

Časem i pro třetí strany

Podle Sarah Bond existuje také plán na vydávání mobilních her třetích stran, nicméně podrobnosti zatím neuvedla, a nejsou tedy veřejně známy. Naznačila však, že Microsoft má plány na rozšíření obchodu i mimo web, čímž je pravděpodobně míněn klasický obchod s herními aplikacemi ve formě aplikace pro systémy iOS a Android.

Jak se bude obchod jmenovat nicméně prezidentka Xboxu neprozradila, a neví se ani to, zda před jeho oficiálním spuštěním proběhne testování obchodu v režimu Xbox Insiders.

Zdroj: neowin.net

Exit mobile version