Spojte se s námi


Fotbal

VIDEO: Souček takto zařídil výhru West Hamu! Hammers ukončili naděje Lutonu na záchranu v Premier League

West Ham United v rámci 37. kola Premier League porazil Luton 3:1, čímž svému soupeři zpřetrhal veškerý zbytek nadějí na setrvání v nejvyšší soutěži. Vítězný gól přitom obstaral Tomáš Souček, který se trefil po dvou měsících.

Publikováno

dne

West Ham United v rámci 37. kola Premier League porazil Luton 3:1, čímž svému soupeři zpřetrhal veškerý zbytek nadějí na setrvání v nejvyšší soutěži. Vítězný gól přitom obstaral Tomáš Souček, který se trefil po dvou měsících.

Pro nové hráče 200 Kč zdarma

K tomu vstupní bonus až 2 000 Kč

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

První výhra od začátku dubna. West Ham se po více než měsíci dočkal tříbodového zisku, když porazil Luton 3:1. Tým, který se doposud bojovně snažil zachránit nejvyšší soutěž, se dostal do vedení už v šesté minutě, když se úspěšně prosadil Albert Sambi Lokonga.

Vedení zachraňujícímu se Lutonu vydrželo až do konce prvního poločasu, pak ale převzali iniciativu fotbalisté West Hamu.

Na 1:1 v 54. minutě vyrovnal James Ward-Prowse, který si na hranici pokutového území našel odražený míč, načež svůj projektil poslal po zemi k levé tyči. Brankář Thomas Kaminski už nedokázal včas zareagovat.

Hammers následně pořádně zmáčkli svého soupeře, šance si v následujících minutách vytvořili Michail Antonio a Jarrod Bowen. Ani jedna z příležitostí ale úspěšným přesným zásahem neskončila.

To se ovšem změnilo v 65. minutě, kdy se k odraženému míči za hranicí vápna dostal Tomáš Souček. Český záložník napřáhl ke střele a nejen, že svému týmu zajistil vedení, ale rovnou zaznamenal vítězný gól.

Souček se gólově prosadil po dvou měsících

Hráči Lutonu už totiž žádný další gól nevstřelili, Souček se tak postaral o rozdílovou branku. Devětadvacetiletý reprezentant se trefil po dvou měsících. Ve 36 ligových utkáních zaznamenal sedmou branku, k tomu ještě přidal dvě asistence.

Za West Ham pak pojistku v podobě třetího gólu přidal teprve devatenáctiletý Angličan George Earthy. Asistentem u jeho prvního gólu v seniorské soutěži se stal Mohammed Kudus.

Svěřenci Davida Moyese však jsou i přes vítězství vzhledem ke zbývajícímu počtu kol v Premier League daleko od kvalifikace do pohárové Evropy. Lutonu ale vzali poslední naději na záchranu první ligy, klub po sezóně zamíří do Championship.

Zdroj: Premier League, Canal+ Sport

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.