Spojte se s námi


Fotbal

Zlomil Tottenham dalšího trenéra? Fanoušci fandili proti Spurs, aby Arsenal nevyhrál titul. Kouč Postecoglou se zlobí, hádal se s fanouškem, mluví o křehkých základech

Premier League míří do finále, Manchester City je blízko rekordnímu čtvrtému titulu v řadě. To i díky tomu, že v úterý večer porazil venku Tottenham. Zajímavostí bylo, že nemalá část fanoušků Spurs fandila právě Citizens. Důvod byl prostý, nepřejí titul rivalům z Arsenalu. Kouč Ange Postecoglou to hodně těžce nese.

Publikováno

dne

Premier League míří do finále, Manchester City je blízko rekordnímu čtvrtému titulu v řadě. To i díky tomu, že v úterý večer porazil venku Tottenham. Zajímavostí bylo, že nemalá část fanoušků Spurs fandila právě Citizens. Důvod byl prostý, nepřejí titul rivalům z Arsenalu. Kouč Ange Postecoglou to hodně těžce nese.

500Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Tottenham je velmi často terčem posměšků. Důvodem je zejména to, že se klubu nedaří vyhrávat trofeje. Příčin to má zřejmě více. Můžeme mluvit o tom, že vedení klubu neinvestuje do hráčů, hodně se ale řeší absence vítězné mentality. Nejen v klubu samotném, ale i mezi fanoušky.

To se ostatně potvrdilo před úterním duelem s Manchesterem City. Ještě před zápasem totiž došlo k nevídané situaci. Mnoho příznivců Arsenalu, největšího rivala Spurs, navzdory veškeré rivalitě fandilo právě svěřencům kouče Angeho Postecogloua.

Jenže fanoušci Spurs to měli ve velkém naopak. Přáli si, aby jejich Tottenham prohrál. Z reakcí, které vypichuje BBC, se lze dočíst, že mnoho z nich vyloženě toužilo po debaklu, aby Arsenal dostal jasný vzkaz – rivalům nepomáháme. Dokonce si přáli, aby Postecoglou nasadil mladou jedenáctku a po debaklu běžel slavit před příznivce Citizens.

Postecoglou se k tomu už před zápasem hodně nechápavě vyjadřoval. „Chápu rivalitu. Byl jsem součástí jedné z největších rivalit na světě během mých let v Celticu, ale nikdy nepochopím, že si někdo přeje prohru svého týmu. O tom sport není. To není to, co na té hře miluju,“ cituje BBC australského kouče.

Po jeho vyjádření dokonce na sociálních sítích padala slova o jeho odvolání. Jaký to kontrast oproti tomu, když mu ještě poměrně nedávno složili píseň, respektive na jeho počet předělali hit Robbieho Williamse.

Tottenham prohrál. Postecoglou působí zlomeně

Sám Ange Postecoglou prohrát nechtěl. Přeci jen toužil po tom, aby si jeho Tottenham v příští sezoně zahrál Ligu mistrů. Jenže se tak nestane. Manchester City vyhrál 2:0. Někteří fanoušci Spurs přímo na stadionu slavili góly soupeře. S jedním z nich se pustil trenér do slovní výměny.

Pro Postecogloua to bylo velké zklamání. „Myslím, že posledních 48 hodin mi ukázalo, že základy jsou hodně křehké. To je to, co cítím. Viděl jsem toho hodně, ale to je v pořádku. Znamená to, že musím zpět k rýsovacímu prknu a začít dělat nějaké věci. V klubu i mimo něj,“ prohlásil zklamaně po duelu.

„Zřejmě jsem špatně pochopil situaci a co si myslím, že je důležité v našem úsilí stát se vítězným týmem. V pořádku. Proto jsem tady. Skandování fanoušků? Asi jsem mimo, ale nezajímá mě to. Chci vyhrávat, chci být úspěšný v tomto fotbalovém klubu,“ má jasno.

„Ostatní lidé se mohou cítit, jak chtějí. Já vím, co je důležité pro vybudování vítězného týmu a na to se musím soustředit,“ dodal.

Zajímavostí je, že situace, do které se dostal Tottenham, hodně rezonuje na sociálních sítích. Mnoho fotbalových fanoušků vnímá, že Postecoglou se pomalu dostává do pozice, v níž byli José Mourinho a Antonio Conte.

Padl i zajímavý názor, že zatímco většinou trenér ztratí podporu fanoušků a vedení klubu, v týmu Spurs je to nyní naopak a Postecoglou ztratil víru ve fanoušky i vedení týmu.

Zdroj: BBC, Premier League, Sky Sports

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.