Hlavní obsah

Oscar show v Edenu. Jeden z top tří gólů sezony, smekl spoluhráč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tohle bylo od Oscara, záložníka fotbalové Slavie, na Oscara, významné filmové ocenění. Subtilní Liberijec má plno předností, jenže střílení branek, natož z dálky, mezi ně nepatří. Proti Plzni ve třetím kole nadstavby skupiny o titul však vykouzlil úžasný gól. „Byla to Oscar show. To, co předváděl celoplošně, bylo neuvěřitelné,“ zářil slávistický trenér Jindřich Trpišovský. Sešívaní vyhráli 3:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Liberijský šikula v dresu Slavie Oscar se raduje ze své nádherné branky

Článek

Oscar byl v 10. minutě připravený při rohovém kopu daleko od brány Plzně, aby nevznikl rychlý brejk. Když se k němu však vykulil míč, levačkou do něj prásknul. Ze zhruba třiceti metrů se trefil náramně, dával na 2:0. Pěkná utažená střela doletěla za brankáře Martina Jedličku jako torpédo. Gólman Viktorie reagoval pozdě, balon pak jen vztekle odpálil pryč.

„Na tréninku často střílíme, hrajeme nějaké hry a Osky je v tom šílený. Spíš střílí pravačkou, což mu jde líp. Teď asi jeho tréninkové úsilí vyvrcholilo, trefil to famózně. Podle mě to byl jeden z top tří gólů v sezoně,“ vylíčil spoluhráč Ondřej Zmrzlý.

Oscara pohltila euforie. Rozběhl se k lavičce, kde ho jako první objal Muhamed Tijani. Pak Christos Zafeiris, trenér Jindřich Trpišovský a přidávali se další. „Byl jsem překvapený, ale nejvíc asi on sám. Jeho čirá radost byla nádherná. Bylo vidět, že ani nevěděl, jak má slavit. Emočně ho to odvázalo, v kabině jsem ho viděl poprvé mluvit nahlas přede všemi,“ usmíval se Trpišovský.

„Na tréninku vidíme hráče každý den a víme, co mají silného, a co ne. Většinou když Osky střílí z téhle pozice, modlím se, aby nebyl brejk na druhou stranu a netrefil prvního hráče před sebou. Ale musím říct, že před dvěma dny jsme měli cvičení, kdy mu to neuvěřitelně padalo. Tohle byla nejhezčí střela, jakou jsme od něj za pět let viděli. Za ten výkon si to zasloužil,“ přidal Trpišovský.

Drobný záložník obvykle pokrývá velký prostor, ukazuje šikovnost, chytrost, pohyblivost, zapojuje se do kombinace. Ale góly se od něj úplně nečekají. Vždyť za čtyři a půl roku vstřelil ve 166. soutěžním utkání za Slavii teprve pátou branku. Předtím se naposledy střelecky prosadil 17. února 2022 ve vyřazovací fázi Konferenční ligy proti Fenerbahce.

Oscar se výrazně podílel už na prvním gólu. Po narážce s Davidem Zimou vletěl do pokutového území a jeho pobídku Jedlička vyrazil jen před Ondřeje Zmrzlého, který balon pohotově uklidil do sítě. „Oscar byl skvělý, naprosto rozdílový hráč,“ uznal plzeňský trenér Miroslav Koubek.

Pětadvacetiletý Liberijec hrál s velkou chutí, snažil se o zajímavé průniky a pěkné momenty. „Osky je famózní fotbalista, předvedl skvělý výkon. Ale chce se mi říct, že tohle je jeho standard,“ konstatoval Zmrzlý.

Související témata:
  1 : 1 Táborsko - Č. Budějovice 1 : 1 dohráno
20240602T17 : 30:00+0200
Táborsko vs. Č. Budějovice
Táborsko vs. Č. Budějovice
Táborsko
Č. Budějovice
  1 : 0 Karviná - Vyškov 1 : 0 dohráno
20240602T17 : 30:00+0200
Karviná vs. Vyškov
Karviná vs. Vyškov
Karviná
Vyškov
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.