Nová Honda Jazz v karoserii kombi si brousí zuby na Fabii

Automobilka Honda připravuje novou generaci malého modelu Jazz i v karoserii kombi. Aspoň to tedy napovídají odhalené patentové skici zveřejněné na stránkách jokeforblog.

jazz (1).jpgjazz (2).jpgjazz (3).jpg
Od automobilky ještě nepadlo o podobném modelu ani slovo, takže si musíme počkat na nějaké oficiální prohlášení. Premiéru lze očekávat na autosalonu ve Frankfurtu

Honda Jazz je poměrně úspěšný model a příchod kombi je docela překvapivý. Ačkoli nejsou k dispozici žádné oficiální informace, kdy by se mělo kombi představit, dá se jeho premiéra očekávat na podzim na autosalonu ve Frankfurtu.

Patentové skici napovídají delší rozvor v porovnání s hatchbackem a také designový jazyk podobný většímu Civicu v karoserii kombi. Pod kapotou budou zřejmě jen benzínové motory nebo hybrid, s dieselem se do Jazzu nepočítá. Možná prý bude i verze s pohonem všech kol.

Honda

Japonská Honda vedle automobilů a motocyklů vyrábí také samostatné motory, elektrogenerátory nebo zahradní techniku. Společnost založil v roce 1948 Soichiro Honda. Od roku 1950 to je největší světový výrobce motocyklů.

Honda Civic • Honda Jazz • Honda CR-V • Honda HR-V • Honda NSX • Honda E

Doporučujeme

Články odjinud