Lumine vyhrála aukci na získání cloudových aktiv Casa System

Americký konkurzní soudce schválil rychlý prodej cloudových aktiv společnosti Casa System společnosti Lumine Group za 32,2 milionu dolarů.

Soudkyně v Delaware schválila prodej společnosti Lumine Group, která oznámila, že souhlasila s akvizicí cloudového softwaru Axyom 5G Core společnosti Casa Systems a aktiv RAN.

Společnost Lumine porazila konkurenci, cloudovou firmu Skyvera, a těsně překonala nabídku společnosti o 200 000 dolarů.

Uvádí se, že pokud by prodej nebyl schválen, Casa System by utrpěla finanční krizi a byla by nucena propustit své zaměstnance.

„Mou hlavní obavou bylo, že v budoucnu by sofistikované strany mohly vyvolat krizi likvidity, aby se vyhnuly půjčování peněz a delšímu procesu uspořádání tradičnější aukce,“ řekla americká konkurzní soudkyně Karen Owensová během soudního slyšení ve Wilmingtonu ve státě Delaware.

Owensová poznamenala, že byla zpočátku skeptická k rychlému prodeji, protože byl navržen tak, aby získal hotovost na zaplacení případu reorganizace.

Společnost Casa, která poskytuje fyzická a cloudová technologická řešení infrastruktury pro bezdrátové, kabelové a pevné širokopásmové sítě, souhlasila s prodejem několika aktiv poté, co společnost zahájila konkurzní řízení.

Společnost podala návrh na dobrovolný bankrot podle kapitoly 11 u amerického konkurzního soudu pro okres Delaware a požádala soudy, aby prodej aktiv schválily do konce dubna.

V rámci svých plánů na maximalizaci prodeje společnost Casa Systems uvedla, že dosáhla dohody o prodeji svých aktiv 5G Mobile Core a RAN společnosti Lumine Group a kabelové divize společnosti Vecima Networks.

Casa provedla komerční nasazení pro poskytovatele služeb po celém světě, včetně AT&T, Verizon, BT, Rogers, China Mobile, Vodafone, Telefónica, Orange a dalších.

Výtěžek z prodeje umožní společnosti Casa pokračovat v provozu, uvedla společnost.

Lumine se specializuje na získávání, správu a vytváření softwaru specifického pro dané odvětví, v telekomunikacích a médiích. V prosinci se společnost Lumine dohodla na koupi platformy pro správu zařízení a služeb společnosti Nokia za přibližně 200 milionů dolarů.

Zdroj: datacenterdynamics.com

Zdroj: CLOUD & BACKUP NETWORK NEWS 

Napsat komentář