Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
18. května 2024 15:52
Čas čtení 0:31

Specializovaný trestní soud poslal atentátníka Juraje C. do vazby

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Specializovaný trestní soud poslal atentátníka Juraje C. do vazby
Zdroj: TASR/AP

V Pezinku se dnes konal soud s atentátníkem na Roberta Fica.

Specializovaný trestní soud poslal do vazby muže obviněného z pokusu o vraždu slovenského premiéra Roberta Fica. Rozhodnutí zatím není pravomocné. Oznámila to mluvčí soudu Katarína Kudjáková.

Státní zástupce Generální prokuratury SR navrhl u obviněného 71letého Juraje C. vazbu z důvodu jeho možného útěku a možného pokračování v trestné činnosti. Soudce pro přípravné řízení OSZ návrhu vyhověl.

Podle mluvčí soudce nepřijal písemný slib obžalovaného a zamítl návrh na dohled probačního a mediačního úředníka.

Rozhodnutí soudu ještě není pravomocné. „Obviněný si ponechal zákonnou lhůtu na vyjádření, zda proti rozhodnutí podá stížnost, o které by rozhodoval Nejvyšší soud Slovenské republiky,“ dodala.

Muž byl obviněn ze zvlášť závažného zločinu úkladné vraždy spáchané ve stadiu pokusu. Slovenský premiér Fico byl vážně postřelen po středečním zasedání vlády v Handlové. Premiér je hospitalizován v nemocnici v Banské Bystrici. 

Domů
Sdílet
Diskuse