Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
19. května 2024 16:32
Čas čtení 0:48

VIDEO: Drsný zásah proti fanouškům Sparty. Policie použila obušky i slzný plyn

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
VIDEO: Drsný zásah proti fanouškům Sparty. Policie použila obušky i slzný plyn
Zdroj: ČTK/Kamaryt Michal

V Mladé Boleslavi zasahovali těžkooděnci. S obušky a psy oddělovali fotbalové fanoušky od hráčů. Lidé na sítích chtějí rezignaci Rakušana.

Policie drsně zasahovala vůči fanouškům Sparty, kteří se po dnešním utkání v Mladé Boleslavi pokusili proniknout na trávník a oslavit mistrovský titul s hráči. Policisté použili obušky i pepřové spreje, které dle Novinek zasáhly i děti.

Těžkooděnci proti fanouškům použili i slzný plyn. Jak uvádí Deník, lidé na sociálních sítích zásah odsuzují a žádají rezignaci ministra vnitra Víta Rakušana.

Policie prý jednala na žádost boleslavského klubu. „Zajištění bezpečnosti na stadionu je věcí pořadatele. Ten, pokud situaci nezvládá, nás žádá o vstup do prostor stadionu,“ reagovala.

Potvrdila to i mluvčí středočeských policistů Barbora Schneeweissová. „Na hřiště jsme vstoupili na žádost pořadatelů. Zaznamenali jsme jak pyrotechniku v hledišti, tak vniknutí fanoušků na vlastní plochu,“ řekla.

„Jménem policie byli fanoušci vyzváni, aby nevstupovali na hrací plochu. Někteří z nich neuposlechli, a proto policie použila donucovací prostředky,“ dodala.

Policie prověřuje, zda úroveň zásahu odpovídala situaci. „Oprávněnost i přiměřenost použití donucovacích prostředků posuzuje Odbor vnitřní kontroly Krajského ředitelství policie Středočeského kraje. K řádnému vyhodnocení všech okolností zákroku využíváme také veškerých dostupných kamerových záznamů. O výsledku budeme veřejnost aktivně informovat,“ oznámila policie na síti X.

Domů
Sdílet
Diskuse