Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Berdychovi vzdal Monfils, Karolína Plíšková v Miami končí

Sport

  19:12aktualizováno  20:56
MIAMI/PRAHA - Tomáš Berdych je na turnaji v Miami ve čtvrtfinále. Francouzský tenista Gael Monfils mu vzdal kvůli zranění zad, když prohrával 3:6, 2:3. Karolína Plíšková souboj o semifinále nezvládla. Německé soupeřce Andree Petkovičové podlehla 4:6, 2:6.

Tomáš Berdych se natahuje po míčku. foto: Reuters

O postup do semifinále, které si v Miami zahrál i vloni, se Berdych utká s vítězem duelu mezi Juanem Mónacem z Argentiny a Španělem Fernandem Verdascem.

Osmý nasazený Berdych měl zápas po odvráceném brejkbolu v úvodním gamu pod kontrolou a první set získal za 40 minut. Ve druhé sadě se Monfilsovi ve čtvrté hře při dobíhání míčku za základní čarou zasekla bota a Francouz upadl.

Fyzioterapeut mu poté na kurtu napravoval záda v oblasti beder a kyčle a Monfils zkusil dál hrát. V následujícím gamu mu ale dělal problémy především pohyb do stran, ztratil servis bez zisku jediného míčku a zápas vzdal.

Plíškové selhal servis

Plíšková se proti Petkovicové nemohla spolehnout na svoji největší zbraň - servis. Češka, která v této sezoně nastřílela nejvíce es ze všech hráček, dala jen jedno nechytatelné podání a celkem pětkrát svůj servis ztratila.

V prvním setu ještě Plíšková srovnala z 1:4 na 4:4, ale pak prohrála pět her v řadě a už se do zápasu nevrátila. Navíc udělala 27 nevynucených chyb, zatímco soupeřka jen deset.

Turnaj mužů a žen v Miami

Muži (dotace 5,381.235 dolarů):

Dvouhra - 4. kolo:

  • Berdych (8) - Monfils (17-Fr.) 6:3, 3:2 skreč.
  • Thiem (Rak.) - Mannarino (28-Fr.) 7:6 (7:5), 4:6, 7:5

Ženy (dotace 5,381.235 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:

  • Petkovicová (9-Něm.) - Karolína Plíšková (14) 6:4, 6:2
Autoři: ,

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...