Čeští hokejisté vstoupili do Euro Hockey Challenge výhrou v Norsku

Hokejisté České republiky vyhráli v prvním přípravném utkání před mistrovstvím světa v Norsku 4:0. V utkání, které je součástí Euro Hockey Challenge, potvrdili roli favorita a soupeři nedovolili ani jednou skórovat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Jakub Kovář udržel v prvním utkání proti Norsku čisté konto.

Brankář Jakub Kovář udržel v prvním utkání proti Norsku čisté konto. | Zdroj: ČTK

Do utkání vstoupili svěřenci Vladimíra Růžičky aktivně a v polovině první části mohli otevřít skóre při dvojnásobné početní výhodě. To se jim sice nepodařilo, přesto šli do kabin po první třetině spokojenější.

Na začátku 17. minuty se po asistenci Simona prosadil důrazný vítkovický útočník Svačina. Ve druhé třetině nejdříve trefili brankovou konstrukci Radil s Krejčíkem. Skóre se tak měnilo až ve 33. minutě, když se prosadil Kolář.

Ani ve třetí části nedovolila pozorná česká obrana zkorigovat domácím výsledek, naopak se českému výběru podařilo navýšit skóre. Nejdříve se v přesilové hře prosadil Mozík a konečnou podobu dal výsledku tři minuty před koncem Zaťovič.

Utkání Euro Hockey Challenge v Lillehammeru:

Norsko - Česká republika 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 17. Svačina (Simon), 33. Kolář, 53. Mozík (Jeřábek, Koukal), 58. Zaťovič (Jan Kovář). Rozhodčí: Solem, Hansen - Aasum, Waldejer (všichni Nor.). Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. Diváci: 984.
Norsko: Haugen - Holös, Bryhnisveen, Mats Trygg, Nörstebö, Espeland, Ödegaard, Bull - Röymark, Bastiansen, Dahlström - Fröshaug, Ask, Haga - Valkvae Olsen, Roest, Lindahl - Börresen, Stene, Thoresen. Trenér: Roy Johansen.
ČR: Jakub Kovář - Nakládal, Kolář, Mozík, Jeřábek, Krejčík, F. Novák, Pláněk, Jank - Martin Růžička, Jan Kovář, Zaťovič - Radil, Koukal, Valský - Pohl, Roman, Svačina - Simon, Filippi, Lev. Trenéři: Vladimír Růžička, Ondřej Weissmann a Jaroslav Špaček.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme