Tesla dodala za první čtvrtletí 10 030 aut. Elon Musk ale chce více

Tesla dodala za první čtvrtletí 10 030 aut. Elon Musk ale chce více

První čtvrtletí letošního roku se stalo pro automobilku Tesla velmi úspěšné. Americké značce se podařilo dodat 10 030 vozů, což je nový rekord a také to představuje významný nárůst ve srovnání s minulým rokem. Z pohledu celkových cílů pro letošní rok, které vyhlásil Elon Musk, to ale pořád není dost.

Tesla dodala svým zákazníkům za první čtvrtletí roku 2015 přesně 10 030 vozů. Ve srovnání s rokem 2014 toto číslo představuje nárůst o 55 %. Nicméně Elon Musk chce letos celkem prodat 55 000 automobilů, takže novému rekordu navzdory současné prodeje zaostávají za poněkud ambiciózním plánem.

Uvidíme, jak si povede Tesla dále. Představitelé automobilky ale s nadějí vyhlížejí druhou polovinu roku, kdy by se měl dostat na trh nový crossover Model X. Ten vypadá, že bude pro zákazníky hodně zajímavý. Tesla totiž už v únoru oznámila, že na elektrický crossover, který se zatím ukázal pouze jako koncept, eviduje 20 000 rezervací. 

Tesla

Tesla Motors je společnost z kalifornského Silicon Valley, která se specializuje výhradně na výrobu elektromobilů.

Kromě vlastních modelů Tesla spolupracuje na vývoji automobilů s elektrickým pohonem také s jinými automobilkami a firmami.

Tesla Model S • Tesla Model 3 • Tesla Model X • Tesla Model Y • Tesla Cybertruck

Doporučujeme

Články odjinud