Range Rover konkurenci od Bentley a Rolls-Royce ustojí, tvrdí automobilka

Range Rover konkurenci od Bentley a Rolls-Royce ustojí, tvrdí automobilka

když je možné, že luxusní konkurence sebere značce nějaké zákazníky, je téměř jisté, že pozice Range Roveru zůstane neotřesena.

Králem luxusních SUV byl vždycky Range Rover. Jak to ale bude nyní, když se na trh chystá konkurence od Bentley a Rolls-Royce? Nebude automobilka potřebovat ještě honosnější, větší a exkluzivnější model? „Nebude“, tvrdí šéf automobilky Jaguar-Land Rover pro Severní Ameriku Joe Eberhardt.

Pro magazín Car and Driver řekl, že nevidí důvod vyrábět větší model. Současný Range Rover prý bohatě stačí, také je k dispozici varianta s prodlouženým rozvorem. Podle Eberhadta se navíc díky modelům od Rolls-Royce a Bentley otevírá příležitost stavět exkluzivní zakázkové verze s ultraluxusní výbavou a silnějšími motory.

Vedle speciálních úprav, jako je například model Holland & Holland, chce Land Rover stavět další samostatné modely podobného ražení jako aktuální SVAutobiography. I když je možné, že luxusní konkurence sebere značce nějaké zákazníky, je téměř jisté, že pozice Range Roveru zůstane neotřesena.

Navíc v tomto segmentu platí, že zákazníci mají několik aut a zřejmě vedle Rolls-Royce nebo Bentley budou mít také Range Rover. Automobilka Land Rover tak nevidí smysl v dalším zvětšování a utrácení peněz za vývoj dražšího a rozměrnějšího modelu. Nicméně tovární divizie Special Operations asi nebude mít o zakázky nouzi.

Land Rover

První vůz Land Rover vznikl ve Velké Británii v roce 1947 jako inspirace americkým Jeepem.

V roce 1978 se značka specializující se na terénní automobily oddělila od Rover Company. Vlastnilo ji BMW a Ford, od roku 2008 patří k indickému Tata Motors.

Range Rover • Range Rover Velar • Range Rover Evoque • Land Rover Discovery • Land Rover Defender

Doporučujeme

Články odjinud