Jonáš Bartoš
16. dubna 2015 • 09:25

Luize vyškolil Luis. Stopera PSG Suárez dvakrát nachytal jeslemi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Po osmifinále Ligy mistrů s Chelsea ho vynášeli do nebes. David Luiz byl tím, kdo začal cestu PSG za famózním obratem a následným postupem. Ve čtvrtfinále s Barcelonou se ale situace úplně obrátila. Stoper francouzského týmu, který kvůli zranění původně vůbec neměl nastoupit, dvěma chybami pomohl ke gólům uruguayskému ostrostřelci Luisi Suárezovi.



MATCH OVERVIEW LEGACY
15. 4. • 20:45
Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain
1:3
ONLINE
15. dubna
20:45
FC Barcelona
FC Barcelona
Góly

Domácí: 82. Mathieu (vl.)

Hosté: 18. Neymar, 67. L. Suárez, 79. L. Suárez

Sestavy

Domácí: Sirigu – van der Wiel, Silva (21. Luiz), Marquinhos, Maxwell – Rabiot (65. Lucas), Cabaye, Matuidi (C) – Lavezzi, Cavani, Pastore.

Hosté: ter Stegen – Montoya (80. Adriano), Piqué, Mascherano, Alba – Rakitić (74. Mathieu), Busquets, Iniesta (53. Xavi (C)) – Messi, L. Suárez, Neymar.

Náhradníci

Domácí: Douchez, Camara, Digne, Luiz, Kimpembe, Lucas, Bahebeck

Hosté: Bravo, Bartra, Adriano, Mathieu, Xavi, Rafinha, Pedro

Karty

Domácí: Cabaye

Hosté: Piqué, Messi

Rozhodčí

Clattenburg – Beck, Collin (Anglie)

Stadion

Parc des Princes, Paříž

Trenér Blanc nejdražšího stopera světa proti Barceloně nechal jen na lavičce. David Luiz totiž v ligovém zápase s Marseille nedohrál kvůli svalovému zranění a podobně jako vykartovaný Zlatan Ibrahimovic neměl ve čtvrtfinále vůbec nastoupit. Nakonec se jeho jméno objevilo alespoň mezi náhradníky.

Luiz se ale na trávník dostal nečekaně brzy. Jeho kolega z brazilské reprezentace Thiago Silva kvůli zdravotním problémům odstoupil už v 21. minutě a dlouhovlasý bek musel na hřiště. Jak se ale ukázalo, nebylo to příliš šťastné rozhodnutí.

27letý obránce totiž odehrál šílené utkání. Právě on totiž nechal dvakrát skórovat Luise Suáreze, který zařídil druhou a třetí trefu hostujícího favorita. Při obou gólech mu navíc kanonýr Barcelony nasadil potupné jesle.

VIDEO: David Luiz nebude na Suareze rád vzpomínat

V 67. minutě si Suárez obhodil Luize na pravé straně vápna. V plné rychlosti si posunul míč mezi obráncovy nohy a prošel do pokutového území. Skvělou individuální akci dokončil precizním zakončením a Barcelona vedla 2:0. Aby toho nebylo málo, ještě hezčí kousek provedl o dvanáct minut později. Tentokrát šel sám na Luize středem a brazilského stopera se opět zbavil parádními jesličkami.

„Luis udělal všechno, co dělat neměl, když vyrazil proti němu. Hráč jako Suárez vám v osmi z deseti případů v takovém momentě prostrčí míč mezi nohama nebo si ho píchne okolo vás,“ poznamenal pro britskou televizní stanici Sky Sports bývalý obránce a současný asistent reprezentačního trenéra Anglie Gary Neville.

VIDEO: Další škola od Luise Suáreze

„Z pohledu útočníka to Suárez provedl fantasticky. Ale když víte, že proti sobě máte takového fotbalistu, musíte s ním klidně běžet až do vápna a počkat na pomoc,“ naznačil Neville, kde Luiz udělal chybu. „Je jasné, že Laurent Blanc (trenér PSG) bude víc než zklamaný,“ dodal.

Barcelona po výhře 3:1 udělala významný krok k postupu do semifinále Ligy mistrů, naopak Luiz se stal smutnou postavou pařížského celku. Zatímco v odvetě čtvrtfinále proti Chelsea v závěrečných minutách zařídil vyrovnání, s Barcelonou se podílel na domácí prohře.

„Pokud nebyl zdravotně v pořádku, neměl chodit ani na lavičku. Když jste mezi náhradníky, znamená to, že jste schopný nastoupit. Pro PSG byla velká rána, že musel odstoupit Thiago Silva. Ten by takovou chybu určitě neudělal,“ uzavřel Neville.

Barcelona porazila PSG v Lize mistrů
Barcelona porazila PSG v Lize mistrů

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud