Hlavní navigace

Operátor Adagio Mobile má problémy. Požádal ČTÚ o přerušení činnosti

12. 5. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Virtuální operátor umožňuje svým klientům jen přijímat hovory a textové zprávy. Podle nových majitelů společnosti za problémy stojí údajně špatné řízení firmy.

Přibližně tři stovky zákazníků virtuálního operátora Adagio Mobile nemohou už několikátý den po sobě volat ani odesílat SMS. Původní webová prezentace na adrese www.adagiomobile.cz nefunguje a oficiální prohlášení tak visí na nových stránkách, které spravují noví majitelé firmy. Důvodem byly údajné problémy v dosavadním řízení firmy.

„Dovolte, abychom Vás seznámili s nastalou situací. 27. dubna jsme převzali obchodní podíl ve společnosti Adagio Mobile s.r.o. Vzhledem k tomu, že během posledních dní jsme zjistili závažné nedostatky v řízení společnosti a možné porušení zákona 90/2012 Sb., požádali jsme ke dni 5.5.2015 Český telekomunikační úřad o dočasné přerušení komunikační činnosti,“ tvrdí v prohlášení na novém webu. 

ČTÚ považuje podle mluvčího Martina Drtiny za klíčové, aby situace operátora, která vyústila v kroky vedoucí k pozastavení telekomunikační činnosti, neprohlubovala negativní dopad na jeho klienty a nebránila jejich případnému rozhodnutí využít možnosti přenesení telefonního čísla k jinému poskytovateli. 

„Informujeme proto zákazníky virtuálního operátora Adagio Mobile o právu reklamovat omezení služeb na adrese reklamace@adagiomobile.eu a o právu požádat o přechod k jinému operátorovi přes e-mail info@adagiomobile.eu,“ píše Drtina v komentáři úřadu s tím, že pokud by klienti virtuálního operátora s žádostí o přenesení čísla na zmíněných kontaktech neuspěli, mohou se obrátit na ČTÚ s konkrétním podnětem, kterým by se úřad dále zabýval.

Tipy C

Sama firma už ale oznámila, že „předplacené služby budou zákazníkům kompenzovány po skončení prováděného auditu, což očekáváme v průběhu měsíce května.“

Adagio Mobile není první virtuální operátor, který se dostal do problémů. Krátce po svém vzniku skončil loni třeba pokus ViralMobil, za kterým stáli tvůrci sérií zábavných videí Viral Brothers. Na tuzemském trhu ale stále podle odhadů funguje kolem osmdesáti virtuálních operátorů. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).