Hlavní obsah

Finsko, nebo Rusko? Českým hokejistům se na MS rýsuje čtvrtfinálový soupeř

Praha

Soupeřem českých hokejistů ve čtvrtfinále domácího mistrovství světa bude ve čtvrtek od 20:15 tým Ruska, nebo Finska. Další potencionální protivník jim už odpadl. Spojené státy americké totiž v úterním odpoledním duelu udolaly Slovensko 5:4 v prodloužení, ovládly tak skupinu B a v boji o semifinále narazí v Ostravě na Švýcarsko.

Foto: Laszlo Balogh, Reuters

Hokejisté Spojených států amerických vyhráli skupinu B a českému týmu se ve čtvrtfinále vyhnou.

Článek

Američanům stačilo k triumfu ve skupině jakkoliv porazit Slováky. V ostravské ČEZ Aréně sice ztratili tříbrankový náskok, v závěru druhé třetiny ale stav srovnali a v prodloužení zásluhou Eichela dokonali obrat.

Zámořský celek posbíral v sedmi zápasech sedmnáct bodů. Stejný počet mohou mít večer na kontě i Rusové, či Finové, pokud by ve vzájemném střetnutí zvítězili v základní hrací době. Oba týmy ale výběru USA na letošním turnaji podlehly a v tabulce by tedy obsadily druhou příčku.

O protivníkovi národního týmu tak rozhodne večerní duel mezi sbornou a hráči Suomi. Poražený skončí ve skupině B třetí a ve čtvrtfinále se utká se Švédskem. Vítěz utkání pocestuje do pražské O2 areny, kde vyzve českou reprezentaci.

Poslední čtvrtfinálovou dvojici tvoří mužstva Kanady a Běloruska.

Přes kterého soupeře by čeští hokejisté měli snazší postup do semifinále MS?
Přes Rusko
35,5 %
Přes Finsko
64,5 %
Celkem hlasovalo 7154 čtenářů.

Reklama

Související témata: